Donald Trump tarolt a szombati republikánus előválasztásokon

Vágólapra másolva!
Három államban szavaztak; Idahóban, Missouriban és Michiganban is magabiztosan győzött. Jövő kedden végleg eldőlhet a verseny a jelöltségért.
Vágólapra másolva!

Mindhárom szombati előválasztást megnyerte Donald Trump volt amerikai elnök, Idahóban, Missouriban és Michiganben is őt szeretnék elnökjelöltjükként látni a republikánusok – jelentette az AP hírügynökség, írja a Magyar Nemzet.

Győzelmi beszédében többek között adócsökkentést, a rendőrség megerősítését a bűnözés elleni keményebb fellépést ígért szavazóinak. Az elszabaduló bűnözés az amerikaiak egyik legkomolyabb aggodalma, amivel a Biden-kormányzat nem tudott mit kezdeni – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

Vasárnap a fővárosban, Washingtonban szavaznak, hétfőn Észak-Dakotában kerül sor jelölőgyűlésre. Március 5-én pedig következik az úgynevezett szuper kedd, amikor tizenöt államban tartanak előválasztást, köztük Kaliforniában és Texasban. Mivel a legtöbb érintett államban a győztes kapja az adott állam összes delegáltját, a szuper kedd után Donald Trump előnye az egyetlen megmaradt kihívójával, Nikki Haleyvel szemben behozhatatlanná válhat.