Egyre több halálos áldozata van a texasi tűzvésznek - videó

Vágólapra másolva!
A Texasban pusztító tűzvész már csaknem 4400 négyzetkilométernyi területet égetett fel csütörtök reggelig. Az államban több település lakosságát evakuálták, a Smokehouse Creeknél pusztító tűznek már két halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

A texasi A&M erdészeti szolgálat tájékoztatása szerint eddig a tűznek csak mintegy három százalékát sikerült megfékezni. Az állam 26 északi megyéjét magában foglaló Panhandle régióban szintén több tűz is pusztít, ezek közül a legnagyobb Oklahomára is átterjedt.
A hatóságok nem közölték, hogy mi okozta a természeti katasztrófát, de 

szakértők szerint az erős szél, a száraz fű és a szokatlanul meleg hőmérséklet állhat a háttérben.

A Smokehouse Creeknél február 26-án kezdődött tűznek már legkevesebb két halálos áldozata is van.

A hatóságok közlése szerint 

mindkét áldozat nő, egyiküket út közben kerítette be a tűz, a másikat felperzselt otthonában találták meg.

Texas történetében legutóbb a 2006-ban, Amarillótól északkeletre pusztított hasonló tűzvész mintegy 3600 négyzetkilométeren, annak 13 halálos áldozata volt - írja az ABC7.

Greg Abbott texasi kormányzó, aki korábban az állam 60 megyéjében hirdetett katasztrófahelyzetet, pénteken utazik a tűzvész helyszínére. Sid Miller, az állam mezőgazdasági biztosa

 több ezerre becsülte a tűz miatt elhullott szarvasmarhák számát 

és előrebocsátotta, hogy ez a szám tovább növekedhet.

Korábban beszámoltunk róla, hogy több ezer otthon és vállalkozás maradt áram nélkül. A tüzek már a Pantex nukleáris üzemet, az Egyesült Államok legnagyobb atombombagyárát fenyegetik.