Ettől félt mindenki: itt van az oroszok válasza

drón
Mentőalakulatok tagjai dolgoznak egy robbanás miatt megrongálódott lakóépület közelében Szentpéterváron 2024. március 2-án.
Vágólapra másolva!
Ellentétes hírek láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a szombat reggeli robbanást egy szentpétervári lakóházban.
Vágólapra másolva!

Ellentétes hírek láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a szombat reggeli robbanást egy szentpétervári lakóházban.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség beszámolója szerint a robbanást dróntámadás okozta, az állami TASZSZ hírügynökség pedig csak egyszerűen robbanásról jelentett. A Magyar Nemzet szemléje alapján mindkét hírügynökség beszámolója szerint hatan kértek orvosi segítséget. Egy internetre felkerült videófelvételen azt a pillanatot látni, amikor az épület egyik oldalán erős fény villan, majd törmelékdarabok repülnek a levegőbe.

A TASZSZ jelentése szerint a robbanás a Piszkarevszkij sugárút egyik épületében történt, a hírügynökség honlapján egy ötemeletes épület látható, ahol számos lakás ablaka kitört. A TASZSZ beszámolója szerint a helyszínen van Alekszandr Beglov szentpétervári kormányzó, aki személyesen irányítja a vizsgálatot. A lakóknak el kellett hagyniuk az épületet, őket egy közeli óvodában helyezték el átmenetileg.

Aljasul elkövetett bűncselekmény 

– így fogalmazott az esettel kapcsolatban Grigorij Karasin, a Szövetségi Tanács Nemzetközi Ügyekkel Foglalkozó Bizottságának elnöke.

Az orosz védelmi minisztérium nem kommentálta az ügyet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK