Hegyimentők szenvedtek durva balesetet Svájcban

Vágólapra másolva!
Egy olasz mentőcsapat helikopterbalesetet szenvedett hegyi mentés közben. A helikopter váratlanul lezuhant, a hegyimentők csodával határos módon túlélték, majd mintha mi sem történt volna, folytatták a bajba jutott hegymászó megmentését.
Vágólapra másolva!

A mentőcsapat szombaton egy segélyhívásra reagált. Nyugat-Európa második legmagasabb hegycsúcsán, a Monte Rosán bajba jutott egy hegymászó, lezuhant egy szakadékba. A mentés során azonban a csapat is balesetet szenvedett, a helikopterrel lezuhantak a hegy felső gleccserénnél - közölte az olasz nemzeti hegyimentő szolgálat.

A helikopter egyik utasa a Corriere della Sera című olasz napilapnak elmondta, hogy mintegy 4500 méteres magasságban repültek, amikor hirtelen "puffanást" hallottak.

"Egy pillanat alatt történt" - mondta az utas. Nem értettük a dolgot. Nem tudom, mi történt. Megérkeztünk. De a helikopter megsemmisült".

A gép roncsait később egy hegyi kunyhó alatt találták meg. A legénység azonban komolyabb sérülés nélkül túlélte. Egyszerűen csak kiszálltak a roncsból, hogy folytassák küldetésüket.

"A fedélzeten lévő csapat teljesítette a mentési feladatot, és egy repedésbe zuhant hegymászót mentettek ki" - közölte a mentőszolgálat. 

A svájci Zermattból egy másik helikopter is megérkezett, hogy felvegye a mentőket és a hegymászót, és leszállítsa őket a völgybe - számolt be a lap. 

A legénység a mentés után orvosi vizsgálatban részesült - írja a Fox News.