Horvát államfő az illegális migrációról: A horvát határ szent, a háborúban emberek haltak meg érte

Zoran Milanovic
Zoran Milanovic horvát államfő
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az illegális migránsok hátsó szándékkal érkeznek, szociális segélyt akarnak, de a horvát határ szent, a háborúban emberek haltak meg érte - írta Zoran Milanovic horvát államfő szerdán közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Az illegális migránsok hátsó szándékkal érkeznek, szociális segélyt akarnak – jelentette ki közösségi oldalán Zoran Milanovic horvát államfő.

Napjainkban Horvátország is szembesül a migráció problémájával. De ezek a migránsok nem olyanok, mint 2015-ben voltak, amikor humánus és nyitott, ugyanakkor elővigyázatos politikát folytattunk velük szemben, és kormányfőként magam is azt néztem, hogyan segítsünk ezeken az embereken, anélkül, hogy veszélybe sodornák országunkat"

 – írta Milanovic.

  Meg kell védeni az üldöztetés, a háború, a népirtás elől menekülőket, de a mai migránsok nem ezek miatt menekülnek. "Ezek az emberek illegálisan vannak itt, és így kell kezelni őket" – vélekedett az államfő.

  Megjegyezte: továbbra is "őszintének és könyörületesnek kell lennünk irányukban, de nem bolondnak". A honvédő háborúban a megszálló szerb csapatok ellen emberek harcoltak és haltak meg a határok védelmében 

– tette hozzá.
    "Segítsünk azoknak, akiknek szükségük van rá, de mindenekelőtt a horvát emberek biztonságát tartsuk szem előtt" – húzta alá.