Már megint összevissza beszélt Joe Biden

President Biden Holds Campaign Event In Pennsylvania JoeBiden
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Joe Biden egy interjúban kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak nem kellett volna Ukrajnába bevonulnia. Következő mondatában javította a helyszínt Afganisztánra és Irakra. Az oroszok azonnal lecsaptak az elnök szerencsétlenkedésére.
Vágólapra másolva!

„Azt írják, hogy Biden összekeverte Ukrajnát Afganisztánnal. Nem így volt. Már nem tudja visszafogni azt, amire mindenki rájött – az USA véresen megszégyenítette magát az ukrán projekttel”– jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője Telegram-csatornáján, reagálva az amerikai elnök MSNBC televíziós hírcsatornának adott interjújában tett elszólására. 

Az amerikai elnök évértékelőjét követően adott interjút a csatornának. A Capitoliumban elhangzott beszéddel kapcsolatban a nemzetközi sajtó is kifejtette, hogy demens ember benyomását keltette és felmerült a gyanú, hogy gyógyszer segítségével próbálták szellemi hanyatlását elfedni. Biden többször hibázott, amit nem tudott korrigálni.

A televíziós beszélgetés során az izraeli háborúról beszélve korábbi katonai eseményekre utalva Biden így nyilatkozott:

Amerika hibázott. Addig vadásztunk Bin Ladenre, amíg ki nem iktattuk. Ugyanakkor nem kellett volna Ukrajnába mennünk. Vagyis nem kellett volna Irakba és Afganisztánba mennünk. Erre nem volt szükség.

Nemcsak Zaharova reagált az amerikai elnök szavaira, hanem Dmitrij Medvegyev, korábbi orosz elnök, az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke is megszólalt Biden megnyilatkozásával kapcsolatban.

Ritka idióta

– ennyivel intézte el azt, hogy a regnáló amerikai elnök összekeverte Ukrajnát Afganisztánnal - írja a Magyar Nemzet.