Megelégelték a helyiek a féktelen bulikat, óriási büntetést kaphatnak, akik nem tartják be a szabályokat

Vágólapra másolva!
Szigorú bírsággal jutalmazzák azt, aki az új szabályokat megszegi. Ilyen a strandon dohányzás, szemérmetlen ruhaviselet vagy a illegális házibulizás. De ez nem minden...
Vágólapra másolva!

Spanyolország máig az egyik legközkedveltebb úticélja a bulizni vágyó fiatalok számára. Nem csak a hivatalos klubok várták a kikapcsolódni vágyókat, hanem sok más, színes, ám olykor veszélyes program is kínálkozott a kalandvágyóknak. Ebből azonban a spanyoloknak elegük lett: a féktelen házibulik, közkincsek rongálása és a tiszteletlenség olyannyira elhatalmasodott, hogy kénytelenek szigorítani a programok szervezésében és keményebben büntetni a kihágásokat.

A brit nyaralók egyik legkedveltebb uticélja Spanyolország -  Mallorca vagy Ibiza mindenki számára csábító annak szépsége és élettel teli éjszakái miatt. A túlzott alkoholfogyasztás, közszemérem sértések és vandalizmus azonban annyira elterjedt az utóbbi időben, hogy mostantól ezen területeken súlyos pénzbüntetésekre lehet számítani. 

A legmagasabb bírság itt 25.000 forint, amennyiben villákban és magánházakban engedély nélkül tartanak összejöveteleket

 - ezzel is ösztönözni akarja a kormány, hogy inkább a hivatalos és felügyelhető szórakozóhelyeket válasszák a kikapcsolódni vágyók és lemondjanak a sokszor veszélyes éjszakai kirándulásokról.

Helytelenül viselkedő turisták
Forrás:DailyStar

Nem csak Mallorca és Ibiza szigorít.

A Kanári-szigeteken - különösen Lanzorote-n és Fuerteventura-n is, akár 1,2 millió forintos bírságot is kaphatnak a turisták , ha a védett strandokról homokot, köveket vagy sziklákat visznek el. Sok helyen már a strandon dohányzás, éjszakai úszás, és alkohol fogyasztás is bírsággal jár.

Az éjszakai élet nem csak az ott lakókat, de a bárokban, éttermekben dolgozókat is megviseli, ezért korábbi zárást kért a kormány - ezzel heti 35 órára redukálva a munkaidőt - a dolgozók egészségét szem előtt tartva. Ez azonban hatással lehet a turizmusra az éjszakai élet kurtítása miatt.

Forrás:DailyStar