Nem várt országtól kapott fenyegetést Oroszország

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.03.08.,   UkránOroszháború,
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Nyugati szövetségesei nyomására Örményország egyre agresszívebben lép fel Moszkva ellen, ennek pedig drámai következményei lehetnek. Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok és Brüsszel ismét elköveti azt a hibát, amit korábban Ukrajnában, ezzel pedig egy újabb háború lehetősége egyre valóságosabb.
Vágólapra másolva!

Korábban már kiderült, hogy Örményország el kívánja hagyni a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetét, mivel szerintük az örmény - azeri háború során Moszkva nem nyújtott megfelelő támogatást. Az elmúlt időszakban az örmény vezetés egyre látványosabban próbál a Nyugatnak kedvezni, 

minden bizonnyal Brüsszel és az Egyesült Államok mindenfélét ígér ezért cserébe, ahogyan korábban Ukrajnának is tették, ennek pedig most is láthatjuk a következményeit. 

Most az örmények hivatalos levelet küldtek a Kremlnek, amelyben kijelentették, hogy többé nem tartják szükségesnek az orosz katonák jelenlétét a Jereváni repülőtéren, vagyis Moszkvának most ki kell vonnia a azokat a csapatokat, amelyek hozzájárultak az örmény reptér biztosításához.