Összeütközött két repülőgép Kenyában, ketten meghaltak

Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak, több mint negyvenen viszont sértetlenül megúszták azt a balesetet, ami kedden reggel történt a Nairobi Nemzeti Parkban. Két repülőgép ütközött nem sokkal a felszállás után, az egyik lezuhant, a másik jármű pilótája sikeresen letette a gépet.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal azután, hogy felszállt két gép a nairobi Wilson repülőtérről, összeütköztek. Legalább ketten meghaltak, körülbelül 44 ember azonban megúszta a balesetet. 

 A Safarilink légitársaság egyik utasszállítója és egy repülőiskola Cessna típusú oktatógépe tartott Diani felé. Utóbbi fedélzetén ketten utaztak, amikor lezuhant a nemzeti parkban. A személyszállítót viszont sikerül letenni a repülőtéren

 - közölte a rendőrség, amiről a The Star számolt be. A kenyai polgári repülési hatóság közleménye szerint az ütközés helyi idő szerint délelőtt 10 óra után pár perccel történt, a helyi rendőrség pedig bejelentette, hogy a gyakorlógép pilótája és utasa egyaránt meghalt, de további részleteket nem közöltek - tájékoztatott az MTI.

A Safarilink Aviation azt írta honlapján, hogy egyik utasuk sem sérült meg. 

Ma reggel, helyi idő szerint 9:45-kor a 053-as számú járatunk, 39 utassal és 5 fős személyzettel a fedélzetén Diani felé tartott, nem sokkal a felszállás után történt az ütközés

A személyzet úgy döntött, hogy azonnal visszafordulnak a Nairobi-Wilson repülőtérre további ellenőrzés céljából, biztonságosan leszálltak. Személyi sérülés nem történt” – áll a közleményükben. Hozzátették, vizsgálják az esetet. 

Hétfő este egy Tennessee állambeli autópálya mellé csapódott egy repülőgép.

Repülő, repülőgép, szerencsétlenség,  roncs, lezuhant,
A személyszállító utasai és a személyzet túlélték a szerencsétlenséget
Fotó: Shutterstock/Peter Gudella / Shutterstock/Peter Gudella