Újabb hírek érkeztek a kórházban fekvő norvég királyról

Vágólapra másolva!
Európa legidősebb uralkodója, V. Harald norvég király fertőzés miatt került kórházba a malajziai Langkawin. Pénteken megérkezett a Scandinavian Airlines orvosi mentőrepülőgépe a kórházhoz, hogy készenlétben legyenek a hazaszállításához.
Vágólapra másolva!

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy az oslói udvar kedden kiadott egy nyilatkozatot arról, hogy 

a 87 éves király malajziai magánútja során kórházba került. 

A Bernama malajziai hírügynökség értesülései szerint V. Harald a helyi Sultanah Maliha Kórházban lábadozik. A repülést irányító norvég fegyveres erők nem osztottak meg további információt a művelettel kapcsolatban. 

A TV2 norvég tévé szerint ugyanezzel a Boeing 737-700 típusú repülőgéppel mentettek ki betegeket Ukrajnából tavaly nyáron. A királyi ház pénteki közleményben tudatta, hogy az uralkodó állapota javul, 

de még mielőtt hazatérne, néhány napig kórházban kell maradnia kezelés és pihenés céljából.

A király személyi orvosa Langkawiban van és azt nyilatkozta, hogy 

Őfelségét jól ellátják a kórházban, és kiváló kezelésben részesül

A norvég média értesülései szerint az uralkodó 87. szülésnapjának (február 21.) megünneplésére utazott Malajziába a feleségével együtt.

A Guardian közlése szerint Európa legidősebb uralkodójának mankókra van szüksége a közlekedéshez, és az elmúlt években számos betegségtől szenvedett. Különböző légúti fertőzéseken esett át és egy szívműtétje is volt már.