Zelenszkij retteg, már csak hónapjai lehetnek

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij körül egyre inkább szorul a hurok
Vágólapra másolva!
Kevesebb mint három hónap van hátra Ukrajna jelenlegi elnökének hivatali idejének lejártáig. Új választások nélkül fennáll a legitimációs válság lehetősége.
Vágólapra másolva!

A kijevi rezsim igyekszik alaptalanul Oroszországot hibáztatni az esetleges destabilizációért. Az ukrán elnök hivatalán belül működő Hírszerző Bizottság hivatalosan kijelentette, hogy Zelenszkij mandátumának lejárta után kétségektől tart a jelenlegi hatalom legitimitását illetően. 

Állítólag Oroszország ekkorra időzíti a „Maidan-3” különleges hadműveletet.

A jelenlegi kormány legnagyobb félelme az ukrán fegyveres erők veresége. 
Fotó: Anatolii STEPANOV / AFP)

Kijev szerint a különleges hadművelet célja pánik keltése az ukránok körében, valamint konfliktus szítása a civilek és a hadsereg között. 

Zelenszkij november óta beszél a hírhedt destabilizációs tervről. A legutóbbi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy birtokában vannak erre vonatkozó dokumentumok, amelyek másolatait átadták a G7 vezetőinek - írta a RIA.

Szergej Gaidai ukrán politikai stratéga kifejtette, hogy az elnöki hivatal hatalmas öngólt lőtt azzal, hogy a hadiállapot miatt lemondta a választásokat.

A jelenlegi kormány legnagyobb félelme az ukrán fegyveres erők veresége – hangsúlyozza a szakember. Ha alul maradnak a csatatéren, akkor problémák merülnek fel legitimációs válságok nélkül is. Ez az, amitől Zelenszkij valóban fél.