Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

Vágólapra másolva!
Fehéroroszország elnöke a fehéroroszországi atomfegyverek telepítését az Egyesült Államok cselekedeteivel hasonlította össze. Aljakszandr Lukasenka véleménye szerint Fehéroroszország éppúgy telepített atomfegyvereket Európában, mint az Egyesült Államok.
Vágólapra másolva!

Fehéroroszország taktikai nukleáris fegyvereket telepített a területén, akárcsak az Egyesült Államok Európában - ezt Lukasenka köztársasági elnök jelentette ki. Lukasenka a fehérorosz népgyűlés ülésén kommentálta a nukleáris fegyverek bevetését az ország területén. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok növeli támadóképességét azzal, hogy katonáit állandó jelleggel Európában állomásoztatja – írja a TASS.

Miért lettek annyira izgatottak, amikor hasonló funkcionalitású fegyvereket helyeztünk el a bázisainkon? 

- mondta a fehérorosz vezető. 

Az elnök még áprilisban kijelentette, hogy Fehéroroszország megerősítette a védelmét az ukrán határ közelében lévő infrastrukturális létesítményeiben, és keményen fog reagálni minden olyan kísérletre, amely az ukrán oldalról érkezik. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő megbeszélést folytat a moszkvai Kremlben 2024. április 11-én.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő megbeszélést folytat a moszkvai Kremlben 2024. április 11-én.
Fotó: MTI

Korábban Lukasenka Ukrajnát egy tesztterülethez hasonlította - írta a Lenta.

Ez egy főpróba, ahol részben eldől a jövő világrendjének sorsa

– mondta Fehéroroszország elnöke.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségeseként Alekszandr Lukasenka 2022 nyarán jelentette be, hogy Fehéroroszország belép az orosz-ukrán háborúba Oroszország oldalán. A fehérorosz elnök azt sem zárta ki, hogy országa is részt vesz majd a békés rendezést szolgáló folyamatban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptemberben Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfővel folytatott megbeszélésén bejelentette: 300 ezer ember szerződött le önként az orosz hadseregbe.