Brüsszel elárasztaná fertőzött ukrán gabonával Európát

illegális migráció, migráns
Hatalmas veszélyt jelent a migrációs paktum
Fotó: Costas METAXAKIS / AFP
Vágólapra másolva!
A brüsszeli elit nem véletlenül időzítette mostanra a kötelező betelepítési kvóta elfogadását – mondta el az Origónak adott interjúban Kiszelly Zoltán azzal kapcsolatban, hogy szerdán az Európai Parlament bevándorláspárti többsége megszavazta a migrációs paktumot, amely lényegében a migránsok szétosztásának mechanizmusa a tagállamok között. A Századvég politikai elemzési igazgatója szerint a mostani európai parlamenti választások során feltehetően a bevándorlásellenes pártok fognak erősödni, és ezt nem akarták megvárni. Arról is kérdeztük Kiszelly Zoltánt, mi várhat hazánkra, be kell-e fogadnunk a ránk erőltetett migránsokat.
Vágólapra másolva!

Fontos volt az időzítés

Kiszelly Zoltán az Origo kérdésére először annak jelentőségéről beszélt, hogy miért éppen mostanra időzítették a paktum elfogadását. A szakértő szerint a baloldali elitnek sietnie kellett, mert látva Lengyelország, Szlovákia és Magyarország korábbi kormányzati ellenállását, illetve a közvélemény hangulatának megfordulását Nyugat-Európában – ami itt a front- és célországokat jelenti, főként Németországot, Svédországot, Ausztriát –, még a belga elnökség alatt el akarták fogadni, nehogy utána már megszűnjön a most még meglévő bevándorláspárti többség.

Kiszelly Zoltán szerint már tavaly többségi döntéssel – nem egyhangú szavazással –, fogadták el a Belügyi- és Igazságügyi Tanácsban ezt a kötelező kvótát, és ennek második lépése az uniós jogalkotási eljárás szerint a parlamenti szavazás volt. 

Ezt még a bevándorláspárti európai parlamenttel akarták megcsináltatni, hiszen a mostani európai parlamenti választások során feltehetően a bevándorlásellenes pártok erősödni fognak, és ezt nem akarták megvárni.

Képlet alapján osztják szét a migránsokat

Az időzítésen túl fontos elmondani a politikai elemzési igazgató szerint, hogy ez egy kötelező kvóta, ami azt jelenti, hogy 

migrációs vészhelyzet esetén az önkéntes kvóták kötelező kvótává válnak, és a Junker-képlet alapján osztják szét a frontországokba érkező migránsokat. Tehát ez alapján Magyarországra nagyjából egy kisvárosnyi, kb. 8-10 ezer ember érkezhet évente. 

Ez azt is jelenti, hogy ennyi embert sorsolnának ki a Görögországba, Olaszországba, Spanyolországba érkező migránsok közül, akik esetén nekünk, magyaroknak, Magyarországon kellene lefolytatnunk a menekültügyi eljárását – tette hozzá. Újdonság, hogy már nem a hot-spotokba akarnak bevándorlási hivatalnokokat küldeni – amit korábban Soros embere javasolta –, hanem a migránsokat hoznák ide. Ami nagy probléma, hogy körülbelül 10-15 százalék az elismerési arány, tehát ennyi migráns menekültügyi kérvényét fogadják el, viszont az elutasított menedékkérőket nem lehet hazaküldeni.

Magyarországot 22 ezer eurós fejpénzzel büntetik

Kiszelly Zoltán szerint 

az unióban eddig sem tudták hazaküldeni az elutasított menedékkérőket, és ezt most sem lehet majd megtenni. Tehát nemcsak behozzák az embereket, hanem szétosztják őket, és ugyanaz történik majd, mint eddig:

hogy a tranzitországok a nyugati határukra teszik a befogadó állomásokat, és abban bíznak, hogy az este érkező migránsok reggelre már egy másik tagországban lesznek.

migránskvóta, századvég
Fotó: Századvég

Kiszelly Zoltán szerint Magyarország nem fogad be migránsokat, és ez azt jelenti, hogy a hazánknak jutó kvóta alapján kiszámolnak fejenként 22 ezer euró büntetést minden át nem vett migráns után.

Tehát nekünk, magyaroknak fizetnünk kell, ha nem akarunk átvenni migránsokat. Miután a magyar kormány a nemzeti konzultáció és a népszavazás eredménye révén nem akar átvenni kvótamigránsokat, ezért feltehetően a kvóta szerint a nekünk járó mennyiség után büntetést kell fizetnünk.

migráns, bűnözés, Franciaország,
A migráció komoly probléma, amit az EU nem vesz komolyan
Fotó: AFP

A magyar kormány 2015 óta a leghatározottabban ellenáll a kvótarendszer bevezetésének

A politikai elemzési igazgató szerint 

ez egy nagy átverés, mert azt hitetik el a választás előtt a frontországok és a célországok lakosaival, hogy kevesebb migráns lesz azáltal, hogy szétosztják őket. 

Hozzátette: ezt ígérik az embereknek, de ez azért átverés, mert amíg a németek és az osztrákok nem változtatnak a dánokhoz hasonlóan a szociális ellátáson, addig úgyis mindenki Németországba akar menni. A szakértő leszögezte:

tehát nem érkezik kevesebb ember a célországokba, és nem érkezik kevesebb ember a frontországokba. A fő problémát nem oldja meg, ha az elutasított menedékkérőket ugyanúgy nem lehet majd hazaküldeni, mint ahogyan az elmúlt tíz évben sem tudták hazaküldeni őket.

Kiszelly Zoltán arról is beszélt, hogy Koszovóba és Bosznia-Hercegovinába sikerül visszatoloncolni embereket repülővel, de másnap ismét útnak indulnak. A polgárháborús Afganisztánba, Szíriába, Eritreába pedig nem is szabad visszaküldeni őket. Tehát ez egy átverés, és mivel mindenhol csökken a lakosságszám Európában, ezért minden országban így akarják pótolni a meg nem született gyerekeket – tette hozzá.

A magyar ellenzéki pártok hazánk érdekével szemben szavaztak 

Kiszelly Zoltán azt is kifejtette, hogy a dollárbaloldali képviselők a globalista érdeket képviselik Magyarországon.

Ők nem a magyar érdeket képviselik Brüsszelben, hanem a globalista érdeket Magyarországon.

30.38 perctől hallható Kiszelly Zoltán, aki a kötelező kvótáról beszélt:

Hozzáfűzte: a globalista érdek az, hogy Európa lakónépességét szinten tartsák. Ahogyan Amerikába 7 millió migránst engedtek be Joe Bidenék négy év alatt, úgy Európába az elmúlt 10 évben nagyjából 2-2,5 millió ember érkezett. A mostani kvóta elfogadásával pedig az újonnan érkezőket már szétosztanák, ami által azokban a tagországokban is romlik a helyzet, amelyeket eddig megkímélt a tömeges illegális bevándorlás.

Brüsszel továbbra sem hallja meg az európai, egzisztenciájukat féltő gazdák hangját

Arra a kérdésre, hogy miért baj, hogy Brüsszel az ukrán oligarchák oldalára állt az európai gazdák helyett, Kiszelly Zoltán azt válaszolta, hogy Brüsszel továbbra sem hallja meg az európai, egzisztenciájukat féltő gazdák hangját. Emlékeztetett, hogy a lengyel és német gazdák tavaly óta tiltakoznak az ukrán terménydömping ellen, egész Európában rengetegen csatlakoztak hozzájuk. Közben a brüsszeli elit meghosszabbította az ukránok vámkedvezményét, pedig ezzel Ukrajnában nem a gazdák járnak jól, hanem azok, akik a GMO-s technológiát árulják. Gondoljunk itt a vetőmagra, a műtrágyára, a növényvédő szerekre. 

Közben az amerikai befektetők, a spekulánsok óriási pénzekhez jutnak, hiszen jelentős földbirtokokkal rendelkeznek Ukrajnában és jellemzően ők közvetítik az üzleteket. A globalista elit pedig már régen nem beszél arról, hogy az afrikai éhezőkhöz kellene eljuttatni az ukrán gabonát, amely még korábban hivatkozási alap volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK