Bukarestbe utazik Orbán Viktor

Orbán Viktor, OrbánViktor, miniszterelnök
Orbán Viktor
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Klaus Iohannis román államfő szerdán Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, Alexander De Croo belga kormányfővel és Andrej Plenković horvát miniszterelnökkel tárgyal. A megbeszélésen számos fontos téma kerül napirendre.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor is Bukarestbe érkezik szerdán, miután Klaus Iohannis egy szűkkörű egyeztetésre hívott több európai vezető politikust – számolt be róla a Magyar Nemzet az erdélyi  Új Magyar Szó online cikke alapján. A hírportál cikke szerint a megbeszélésen az európai uniós kérdéseken túlmenően szó eshet a NATO-főtitkári poszt, s az arra vonatkozó jelölések.

Klaus Iohannis román államfő szerdán Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, Alexander De Croo belga kormányfővel és Andrej Plenković horvát miniszterelnökkel tárgyal. Az egyeztetések részei annak a stratégiai agendának, amelyet Charles Michel kezdeményezett, s célja az Európai Unió prioritásainak áttekintése.

Mint a hírportál fogalmaz, először szerveznek ilyen jellegű találkozót. Belgium most, Magyarország pedig július 1-től tölti be a soros uniós elnökséget. A megbeszélés egybeesik a legfontosabb EU-intézmények – parlament, bizottság, tanács – vezető pozícióinak betöltéséről szóló tárgyalások elkezdésével. A NATO-főtitkári poszt új várományosának kiválasztása is terítéken van, Mark Rutte mellett ugyanis Klaus Iohannis is jelölt a pozícióra.