Elárulta a hosszú élet titkát a világ legidősebb férfija

Vágólapra másolva!
Rövid időn belül három férfi is birtokolta a világ legidősebb férfija címet. A jelenlegi rekorder egy 111 éves brit férfi, aki azt is elárulta, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.
Vágólapra másolva!

A világ legidősebb férfija lett egy 111 éves brit férfi, John Alfred Tinniswood.  A férfi nem minden napos események után lett a legidősebb élő férfi. Ahogy az Origo is megírta, kedden meghalt a világ legidősebb férfija, alig néhány héttel 115. születésnapja előtt. A venezuelai Juan Vicente Perezről a Guinness World Records szerint 

a negyedik legidősebb élő ember volt a világon, és állítólag ő volt az egyetlen élő férfi, aki 1910 előtt született.

Tőle a 112 éves Gisaburo Sonobe örökölte meg a világ legidősebb élő férfija címet. Azonban ezt a címet mindössze két napig birtokolta: a japán férfi több mint 41 000 napot élt, de mindössze két nappal a cím elnyerése után, 112 éves korában meghalt.

Sonobe túlélt két világháborút, 1945-ben látta az atombombák ledobását Hirosimára és Nagaszakira.

Az új rekorder elárulta a hosszú élet titkát

Az AP News azt írja, hogy az új rekorder szerint a hosszú élet titka a szerencse és a mértékletesség. 

Emellett azt is mondta az idős férfi, hogy minden pénteken evett fish and chipset, soha nem dohányzott, és ritkán fogyasztott alkoholt.

Tinniswood csütörtökön vette át a hivatalos világrekordi címért járó elismervényt. A férfi 1912. augusztus 26-án született, pár hónappal a a Titanic tragédiája után. A férfi túlélt két világháborút, ráadásul a II. világháborúban szolgált is. Ezt követően könyvelőként dolgozott.