Erre mindenképp figyeljünk, ha Airbnb-n foglalunk szállást

Vágólapra másolva!
Sokszor mondják, hogy az utazás mindig járhat extra, olykor rejtett költséggel. Egy amerikai lány megtapasztalta, hogy mennyire nehéz jó szállást foglalni, ugyanis a foglalás véglegesítésénél nem várt összegeket látott takarításra szobaszervízre, amiket nem is kért.
Vágólapra másolva!

Ha külföldre vagy messzebbi városba utazunk több napra, célszerű szállást foglalni. Ez általában lehet panziós vagy panzió nélküli ellátás, kérhetünk szobaszervízt, takarítást. Azonban ennek esetleges felárát nem mindig tüntetik fel a különböző szállásfoglaló oldalak. Az Airbnb külföldön egy igen népszerü szállásfoglaló oldal (mint itthon a Booking), azonban az utóbbi időben egyre elégedetlenebbek a felhasználók.

app, appok, airbnb, foglalás
Fotó: Dailystar, UK

Egy amerikai sanya a rossz tapasztalatait osztotta meg másokkal. Lánya Torontóba utazott volna hosszabb időre, azonban a bankkártya adatok megadásakor és a foglalás véglegesítésénél egy közel 4000 fontnyi (1,8 millió forint) felárat akartak elszámolni a 28 napra. 

A lány bepánikolt az összeget látva és vissza akart lépni, azonban ezzel foglalását is véglegesen törölte.

Az anyuka szerint ezek az összegek - amik a takarítást és szobaszervízt tartalmazták - nem voltak sehol sem feltüntetve, csak a fizetés véglegesítésénél szembesültek az elképesztő összeggel. Az összeg visszaszerzése azonban koránt sem egyszerű, mivel az Adatvédelmi és Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) veszi alapul az oldal, ami őket védi.

A történet kiderülése után többek is megosztották tapasztalataikat és sajnálatosan kevés a pozitív visszajelzés. Az Airbnb egy sajtómunkatársa azonban elárulta, hogy ez a történet kissé valószínűtlen, mivel

a vendégek bármikor elfogadhatják vagy elutasíthatják az előforduló költségeket, díjmentesen.

Hozzátette megérti a fusztrációt, amit a kiadások tényleges mértéke okoz, de erre is bármikor tudnak megoldást találni.

 

Forrás: DailyStar