Hidvéghi Balázs: Brüsszelben félnek a szuverenista, a nemzetállamok jogait védő, a hagyományos értékek mellett kiálló erőktől

hidvéghibalázs, Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője
Vágólapra másolva!
Harmincöt évvel a rendszerváltozás után oda jutottunk, hogy újra a legalapvetőbb jogainkért kell küzdeni - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerdán az M1 Ma reggel című műsorában.
Vágólapra másolva!

A politikus elképesztő fejleménynek nevezte, hogy a belga rendőrség kedden bezáratta a nemzetközi konzervativizmus konferenciát Brüsszelben. Mint mondta, a demokrácia egyik legalapvetőbb elve az, hogy mindenki szabadon elmondhassa a véleményét, a véleményszabadságot, a szólásszabadságot pedig lábbal tiporták most Brüsszelben.

brüsszel, konzervatív
Rendőrök a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának (NatCon) otthont adó épület előtt Brüsszelben 2024. április 16-án
Fotó: MTI/AP/Sylvain Plazy 

Ez pontosan megmutatja, milyen állapotba jutott mára az Európai Unió fővárosa, és megmutatja, miért mondjuk mi azt, hogy változásra van szükség Brüsszelben, el kell söpörni ezt a diktatórikus hajlamú, szélsőbaloldalivá váló elitet, a jelenlegi vezetést, és olyan embereket kell odaküldeni, akik kiállnak például a szólásszabadság mellett

 - fogalmazott.

A képviselő elmondta, tapasztalatai szerint Brüsszelben félnek azoktól az erőktől, amelyek szuverenista alapon állnak, a nemzetállamok jogait védik, a hagyományos értékek mellett állnak ki, és ez "odáig jutott már, hogy el akarnak hallgattatni, ezért zsarolják, ezért támadják Magyarországot mindenféle módon".

Szükség van rá, hogy "megőrizzük a józanságunkat, a békepárti, konzekvens álláspontunkat"

Hidvéghi Balázs annak a véleményének is hangot adott, hogy az EU-ban és a világban háborús pszichózis uralkodott el. Mint mondta, amikor a francia elnök katonák küldéséről beszél Ukrajnába, és a NATO a katonai segítségnyújtásról szövöget terveket, az már a potenciális világháború előszobája.

Emmanuel Macron, EmmanuelMacron, francia politikus, 2017. május 14-től az ötödik francia köztársaság nyolcadik elnöke és Andorra társhercege
A háborúpárti Macron kirobbantaná a harmadik világháborút
Fotó: Photo by Jody AMIET / AFP 

   Hangoztatta, nagy szükség van rá, hogy "megőrizzük a józanságunkat, a békepárti, konzekvens álláspontunkat". 

Hozzátette, a közel-keleti feszültség az energiaárakat, a stabilitást, a kereskedelmi megállapodásokat is veszélyezteti, és azonnali, közvetlen hatással van az unió békéjére, stabilitására, gazdasági helyzetére. Az interjúban a képviselő életképtelen javaslatnak nevezte az áterőltetett migrációs paktumot, mert szerinte az konzerválja a problémákat, és semmit nem old meg.

Szentkirályi Alexandra kampánya csütörtökön startol

Hidvéghi Balázs, aki egyben Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke is, közölte, hogy csütörtökön 17 órakor lesz a kampánynyitó, hivatalosan elindul a kampány.

A főváros helyzetéről úgy vélekedett, ma Gyurcsány Ferencnek van főpolgármestere, a budapesti embereknek nincs.

szentkirályialexandra
Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje  és Hidvéghi Balázs, a kampányfőnöke 
Fotó: Facebook

Mi ezen a helyzeten akarunk változtatni, és úgy érzékeljük, komoly és reális esély van arra, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje el tudja nyerni a budapestiek többségének bizalmát

 - tette hozzá.  Közölte: új korszakot nyitnának a fővárosban, amely az együttműködésekről, a fejlesztésekről, a közlekedés rendbetételéről, a köztisztaságról szól.

Olyan vezetésre van szükség, amely együttműködik a budapestiek érdekében, nem pedig a Gyurcsány-klánt szolgálja ki 

- mondta Hidvéghi Balázs.
Közölte, azért került a főváros csődközeli helyzetbe, 

mert gyakorlatilag a pénzek máshova folynak el, úgy tűnik például, hogy a Lánchíd felújítása kapcsán is egy rendkívül komoly visszaélési, korrupciós ügy körvonalai mutatkoznak meg.

Erre még várják a válaszokat, például arra, hová került másfél milliárd forint a felújítás közben - nyilatkozta a képviselő.