Horror Franciaországban, 159 macskát tartott otthon egy házaspár

Vágólapra másolva!
Egy francia házaspár egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amiért állatok tucatjait tartották kegyetlen körülmények között az otthonukban.
Vágólapra másolva!

Az állatokra tavaly bukkantak rá. Mocsokban éltek, alultápláltak voltak vagy parazitákkal voltak tele, és sokan közülük kiszáradtak. A bíró szerint a házaspár nem gondoskodott megfelelően az állatokról.

A nizzai házaspár 159 macskát és hét kutyát tartott a 80 négyzetméteres lakásukban.

A francia házaspárt (a 68 éves nőt és az 52 éves férfit) véglegesen eltiltotta a bíróság az állattartástól. A bíróság továbbá kötelezte őket, hogy fizessenek több mint 150 000 eurót (58 millió forintot) állatvédő szervezeteknek.

A rendőrség tavaly fedezte fel a lakásban lévő több tucat állatot. A hatóságok mindenhol állati ürüléket láttak. A kutyák és macskák közül néhányan később a rossz egészségi állapotuk miatt elpusztultak. A nyomozók két macska és két kutya tetemét találták meg a fürdőszobában.

A lakás tulajdonosa azt mondta a bíróságnak, hogy az állatok voltak a mindenei. A jelek szerint a nő 2018-ban elvitte szülei három macskáját és három kutyáját, majd további 30 macskát vitt a lakásába. Ezek az állatok később elszaporodtak.

Egy pszichiátriai vizsgálat "Noé-szindrómát" diagnosztizált nála, vagyis azt a pszichológiai szükségletet, hogy megmentse az állatokat, még akkor is, ha ez lehetetlen. Az ügyészek 18 hónap börtönbüntetést kértek.

A házaspár ellen már 2014-ben is nyomozás indult, mert egy 18 négyzetméteres stúdióban éltek 13 macskával és egy kutyával - írta a BBC.