Rettenetes dolgot találtak egy arizonai gyerek kőzetgyűjteményében

Vágólapra másolva!
Hihetetlen felfedezés történt a közelmúltban, egy amerikai tengerészgyalogos maradványaira bukkantak egy gyerek kőzetgyűjteményében. A kőnek hitt maradványok több évig a gyűjteményben hevertek.
Vágólapra másolva!

Everett Leland Yager tengerészgyalogos 1951 júliusában halt meg, amikor a kalifornia állambeli Riverside megye felett repült egy katonai kiképzési gyakorlat során, és balesetet szenvedett.

Évekkel később Arizona-ban egy gyerek kőzetgyűjteményébe belekerült a katona maradványának egy darabja.

Végül kiderült, hogy az, amit a gyerek kőnek hitt, valójában egy emberi csont volt - egy állkapocscsont.

AZ NBC News szerint a maradványt átadták a rendőrségnek, akik 2023 januárjában a Ramapo College genealógiai központhoz küldték az esetet.

A kutatók egy DNS-elemzés során derítették ki, hogy kihez tartozik a csontdarab. Azonban további feladat volt az egyetemi kutatók számára a kérdés, hogy miért Arizonában találták meg az állkapocscsontot amikor a baleset Kaliforniában történt.

Az egyik elmélet szerint egy dögevő, például egy madár, felszedhette a csontot, majd mikor átrepült Arizona felett, lerakhatta ott 

- áll a Ramapo College közleményében.

A seriff hivatala később azt mondta, hogy a kő a fiú nagyapjáé volt, aki Kaliforniában találta, és visszahozta Arizonába - írja a Fox News.