Zelenszkij beismerte, hogy óriási a baj, közel a vég

Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beismerte, hogy óriási bajban van az ukrán hadsereg. A kialakult helyzet miatt a nyugati országokat teszi felelőssé.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök elismerte, hogy egyre rosszabb helyzetbe került Ukrajna az Oroszország elleni háborúban. Ezért a Nyugatot okolja, akik szerinte csak korlátozott katonai segítséget nyújtottak - írja az RT.

Zelenszkij megismételte Alekszandr Szirszkij, a hadsereg főparancsnokának korábbi nyilatkozatát, aki az orosz támadások fokozódására számít,  különösen Lyman és Artyomovszk városok közelében. Itt az orosz sereg előrenyomult Csasohov Jar irányába

Egy háborúban a helyzet mindig nehéz. De manapság – különösen a donyecki régióban – egyre nehezebb

 – mondta Zelenszkij vasárnap beszédében.

202304UkraineDonbassTchassivYar
Katonák Donbasznál - Fotó: Hans Lucas via AFP / Hans Lucas via AFP/Johanna Maria Fritz & Antoni Lallican

Ezt követően Zelenszkij féltékenyen összehasonlította a helyzetet az izraeli szombati rakéta- és dróntámadással. Azt mondta, hogy a modern légvédelmi rendszerek képesek életeket megvédeni - ezt a Közel-Keleten is bebizonyították. Ugyanakkor Ukrajna több finanszírozás kérelme is süket fülekre talált a Nyugaton.

Ezt követően bírálta az Egyesült Államok Kongresszusát, amiért továbbra is visszatartanak egy 60 milliárd dolláros katonai segélycsomagot - olvasható az Azerbaycan24 oldalon.