Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Brutális medvetámadás Arizonában: az állat észrevétlenül bement egy lakóházba és lecsapott

Vágólapra másolva!
Egy 15 éves arizonai fiút a bátyja mentett meg, miután egy fekete medve megtámadta otthonában a múlt héten.
Vágólapra másolva!

A támadás csütörtökön történt Alpine-ban, a tinédzser tévét nézett az otthonában. A család többi tagja egy húsz méterre lévő faházban tartózkodott.

A medve bement a házba, és a kanapé mögül (...) lecsapott rá, és megkarmolta az arcát

 - magyarázta a fiú anyja.

A fiú 18 éves bátyja meghallotta, testvére sikoltozását és azonnal az emeletes házba sietett. Először azt hitte, hogy egy kutya ment be a házba - írja a Fox 10 Phoenix.

Amikor bement a szobába, a medve észrevette, hátra hagyta a fiatalabb fiút és annak bátyját kezdte el üldözni.

Ekkor már az apa is megjelent a helyszínen, és segített kisebbik fiának elmenekülni, amíg a nagyobbik fiú elterelte a medve figyelmét. 

A tinédzsert még mindig orvosi kezelés alatt áll, miután súlyos vágásokat szenvedett a karján és az arcán, a medvét pedig később befogták és elaltatták a hatóságok.

Bár a fekete medvék lényegesen kisebb valószínűséggel támadnak emberre, mint a barnamedvék és a jegesmedvék, a hatóságok figyelmeztetnek, hogy az ilyen támadások bármikor előfordulhatnak - írja a Fox News.

Ahogy azt az Origo írta, legutóbb barnamedve rátámadt egy férfira a Yellowstone Nemzeti Parkban és súlyosan megsebesítette azt. A medvetámadás miatt lezárták a népszerű nemzeti park egy szakaszát a látogatók elől. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről