Felháborodtak a kommentelők egy amatőr szakács furcsa ételpárosításán

Vágólapra másolva!
Egy amatőr szakács néhány napja töltött fel egy képet egy ételről, amit ő maga készített. A britek egyik kedvenc vacsoráját főzte meg, de azt kiegészítette egy furcsa hozzávalóval. Emiatt, mikor megosztotta követőivel az új receptet, a kommentelők felháborodtak, amiért az amatőr szakács elrontotta az egyik kedvenc ételüket.
Vágólapra másolva!

Heves vitát váltott ki az interneten egy amatőr szakács receptje. Ugyanis az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb ételét készített el, csak egy kicsit másképp. 

A britek gyakran esznek bolognai spagettit vacsorára, ami egy ismert olasz tésztaétel. 

Egy 2022-es felmérés szerint ez az étel a legjobb házi készítésű fogások közé tartozik az Egyesült Királyságban, a vasárnapi sültek és a pásztor pite mellett.

A Lee néven ismert, amatőr szakács, úgy döntött, hogy feldobja a bolognai spagettit. A Facebook oldalán osztott meg egy képet, amin a tészta mellett borsópüré is helyet kapott. A szakács szerint a paradicsomszószos húshoz jól passzol a borsó, de a követői egyáltalán nem gondolták jó ötletnek, hogy azzal tálalta az egyik kedvenc ételüket - írja DailyStar.

Imádom mindkettőt. De együtt gusztustalan a két étel.

- írta az egyik kommentelő.

Szeretem a spagettit. Szeretem a borsópürét. De együtt nem, köszönöm! 

- fogalmazott egy másik felháborodott követő.

Förtelmes fúziós étel: bizarr kiegészítéssel tönkretették az Egyesült Királyság kedvenc vacsoráját, Spaghetti Bolognese, SpaghettiBolognese
Fotó: Facebook


Az Origo megírta, hogyan készül az eredeti olasz bolognai spagetti. Roberto Bassi olasz szakács elárulja, hogyan készül a bolognai ragu tradicionális recept alapján. Az egyik legfontosabb szabály: sose adjunk olajat a tészta főzővizéhez, és talán a tésztaválasztás is szokatlan lehet. 

Olaszország nemcsak világszerte ismert nevezetességeiről - pisai ferde torony, Colosseum, és a római Pantheon - híres, de a gasztrokultúrájáról is, különösen a tésztaételekről. Szerencsére nem kell feltétlenül külföldre utazzunk ahhoz, hogy megkóstoljuk az egyik legnépszerűbb specialitásuk, a bolognai autentikus változatát, elég, ha követjük Roberto Bassi, az Academia Barilla séfjének tanácsait. 

Azt hihetjük, hogy a tésztát könnyű elkészíteni, azonban ez nem így van. A tésztát azért is szeretik olyan sokan, mert ez egyike azoknak az ételeknek, amelyeket pillanatok alatt össze lehet dobni, és mégis minden egyes alkalommal csodálatos íze van. Továbbá olyan sokféle tészta és szósz kapható ma már, hogy mindenki megtalálhatja az éppen kedvére valót. Kiderült azonban, hogy sokan teljesen rosszul készítik el, és emiatt akár teljesen más ízvilágot élvezhetnek, mint amilyennek annak valójában lennie kellene. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!