Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Újabb baleset történt: egy híd alatt csapódott egymásnak két turistahajó - videó

Vágólapra másolva!
Az oroszországi Szentpéterváron két, turistákat szállító hajó ütközött össze egy híd alatt. Két nap alatt ez volt a második, hasonló baleset.
Vágólapra másolva!

Egy Szolarisz nevű motoros hajó a szentpérervári Liteiny-híd alatt rohant bele a Csajka sétahajóba, az eset még szombat este történt – írja a Magyar Nemzet a SHOT Telegram-csatorna tudósítása alapján. A rendelkezésre álló információk szerint sérültje nincs a balesetnek. A vízirendőrség munkáját a szentpétervári közlekedési ügyészség koordinálja annak érdekében, hogy feltárják a baleset okát és körülményeit.

Az ütközésről néhány utas illetve a közelben tartózkodó videofelvételt is készített, melyekből a Telegramon jelent megy gyűjtés:

Két nap alatt ez már a második, hasonló hajós baleset volt az oroszországi Szentpéterváron. Pénteken a Blagovescsenszkij-híd egyik pillérének ütközött az egyik sétahajó. A Néva folyón történt baleset kapcsán a rendőrség megállapította, hogy a hajó, mely a pillérnek csapódott, egy szerencsétlenül végrehajtott fordulási manőver áldozata. Az ütközés ugyanis azért történhetett meg, mert egy másik, közelben tartózkodó turistahajó rosszul hajtotta végre fordulását, és nekicsapódott a hídpillérrel ütköző másik sétahajónak.

Szentpéterváron nemrég egy buszos baleset is történt: akkor egy turistákkal teli busz zuhant egy hídról a folyóba. Március elején pedig halálos áldozata is volt egy hajós szerencsétlenségnek.

Miként az Origo megírta, Magyarországon nemrég a Dunán történt tragikus, több halálos áldozattal járó hajós baleset. Verőcénél egy motorcsónak egy szállodahajóval ütközött, de azt csak a vizsgálatok deríthetik ki, mi állt a baleset hátterében. Az eddig napvilágot látott információk alapján a motorcsónak vezetője ittas lehetett, így indokolatlan irányváltásokkal, a folyó teljes szélességét kihasználva manőverezett, míg nagy sebességgel hajtott neki az automata vezérlésű szállodahajónak. Szakértők szerint az is könnyen elképzelhető, hogy a balesetből a szállodahajó legénysége semmit nem vett észre. Ez azért lehet fontos, mert a szállodahajó az ütközés után nem állt meg, tovább haladt a Dunán, és csak Komáromnál állították meg a rendőrök, míg a motorcsónak az ütközés után azonnal elsüllyedt, a fedélzetén utazó nyolc emberrel együtt. A rendőrség nagy erőkkel kereste a motorcsónak vízben eltűnt utasait.

Cikkünk kiemelt képe egy videóból kiemelt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről