Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Majombefogási akciót hirdettek egy thaiföldi városban - videó

Daily life in Thailand's 'Monkey City'
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
A közép-thaiföldi Lopburi településen a túlszaporodott vad majom populáció gyérítéséről döntöttek a helyi hatóságok a fosztogatások által okozott károk és a helyi lakosokkal, valamint turistákkal egyre súlyosabb konfliktusok miatt.
Vágólapra másolva!

A majmokat csalival igyekeznek befogni, hogy aztán később - ivartalanítva - máshol engedjék szabadon őket. A terv első lépéseként a hét elején nyitott ketreceket helyeztek ki a majmok kedvenc csemegéivel, rambután gyümölccsel, azzal a céllal, hogy az éhség előbb vagy utóbb felülkerekedik majd az állatok ösztönös óvatosságán. Péntekre már mintegy harminc makákó "dőlt be a trükknek" és "került rács mögé" - írja az APNews.

Ez azonban még nem igazán jelent nagy csökkenést a városban garázdálkodó, mintegy 2500 példányt számláló populációnak.

A befogási akciót ebben a hónapban még öt napig folytatják.

Pénteken a hatóságok megkezdték a befogott állatok egészségi állapotának a felmérését. Szedálás után megtisztítják és ivartalanítják, valamint a nyilvántartáshoz tetoválással azonosítóval látják el őket. A majmokat a városközponton kívül gyűjtőketrecekben helyezik el, mielőtt egy megfelelő helyen szabadon engednék őket.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, az elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön és egy hátborzongató állatfajt fedeztek fel egy thaiföldi barlangban - fotók. Néhány napja Thaiföld ezeréves ókori szobrokat kapott vissza a New York-i Metropolitan Múzeumtól. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről