Fegyverrel fenyegetett meg, majd kirabolt egy taxisofőrt a népszerű nyaralóhelyen

Vágólapra másolva!
Egy éles eszközzel támadt egy taxisofőrre egy 48 éves brit férfi Mallorca fővárosában, Palmában, majd amikor a sofőr kimenekült az autóból, a férfi ellopta a telefonját. A rabló ezután felszállt egy buszra, és a fegyverével az utasokat fenyegette, ezért végül a buszt ki kellett üríteni. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a férfi egyedül ült a buszon, maga felé irányítva a fegyvert, miközben azzal fenyegetőzött, hogy magába szúrja. Végül a rendőröknek sikerült elvenniük tőle a fegyvert, ami után letartóztatták.
Vágólapra másolva!

A férfi június 6-án kora reggel kezdett ámokfutásba Palma belvárosában.  

Mint kiderült, 

a férfi beült a taxiba, majd agresszív, lekezelő hangnemben követelte a sofőrtől, hogy vigye el a S’Arenal nevű nyaralónegyedbe. A taxisofőr ki akarta szállítani a kocsiból, majd rövid vitát követően a brit férfi előrántott egy fa-és bőr lyukasztására szolgáló éles szerszámot, és megfenyegette a taxist.

A halálra rémült sofőr végül kimenekült az autóból, mire a támadó zsebre rakta a telefonját, és a közeli buszmegállóhoz indult. A férfi ezután 

felszállt egy buszra, amit a sofőr emiatt kénytelen volt kiüríteni, a többi ember biztonsága érdekében.

Az utasokkal együtt ő maga is leszállt, és amikor már a férfi egyedül ült a buszon, bezárta az ajtaját, és értesítette a rendőrséget.

Amikor a rendőrök megérkeztek, 

a férfi mezítláb ült a busz leghátsó ülésén, maga felé fordította a nála lévő éles tárgyat, és azzal fenyegetőzött, hogy kárt tesz magában. A rendőröknek csak sokadik kísérletre sikerült rávenniük a férfit, hogy az eszközt dobja le a földre,

 ezután letartóztatták. Megtalálták nála a taxis telefonját is, amelyet visszaadtak a sofőrnek.

A kép illusztráció!
Fotó: unsplash

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi továbbra is letartóztatásban van-e, vagy óvadék ellenére szabadlábra helyezték. A nyomozás folytatódik.

Alig egy héttel az eset előtt 8 részeg brit férfit tartóztattak le egy tömegverekedés miatt Mallorcában. Mint kiderült, legénybúcsún voltak. A rendőrök az egész bandát őrizetbe vették a 29 éves, építkezési vállalkozóként dolgozó vőlegénnyel, Connor Lorimerrel és legjobb barátjával együtt. A nyolc férfi két éjszakát töltött a rendőrségi cellában, majd közel 400 ezer forintnyi óvadékot kellett fizetniük ahhoz, hogy visszaszerezzék útleveleiket, és szabadon engedjék őket, hogy Lorimer részt vehessen az esküvőjén.

Ahogyan egy hónapja megírtuk, egy másik brit turista is épp Mallorcába utazott, azonban az úticélig már nem jutott el, ugyanis zaklatta a légiutas-kísérőt, és utastársai mellét fogdosta, emellett hangoskodott és agresszívan viselkedett, ezért már érkezéskor, a repülőtéren lecsaptak rá a rendőrök.

Néhány évvel ezelőtt pedig Oroszországban betörte a repülőgép ablakát egy részeg utas.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!