Orbán Viktor elárulta, milyen esetben támogatja Mark Ruttét

Vágólapra másolva!
Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára, annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében, és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat - írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

A kormányfő üzenetében felidézte, hogy a múlt heti európai parlamenti választásokat követően, ahol a magyarok többsége a béke mellett szavazott, fontos megállapodásra jutottak Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral. "Megállapodtunk abban, hogy magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében, és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat" - fogalmazott bejegyzésében Orbán Viktor. Hozzátette: a következő lépés ezen a héten annak biztosítása volt, hogy ez a megállapodás kiállja az idő próbáját.

"A tegnapi brüsszeli találkozó után Mark Rutte miniszterelnök megerősítette, hogy teljes mértékben támogatja a megállapodást, és továbbra is ezt fogja tenni, amennyiben ő lesz a NATO következő főtitkára. Fogadalmának fényében Magyarország kész támogatni Rutte miniszterelnököt a NATO-főtitkári posztra" - közölte a kormányfő. Mark Rutte arról is biztosította a magyar kormányfőt, hogy NATO-főtitkárként az lesz a célja: minden szövetségest azonos szintű megértéssel és tisztelettel kezeljen. Az X-bejegyzésben olvasható Mark Rutte Orbán Viktornak mindezekről kedden írt levele is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!