A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Vízhiány miatt lezárták Capri szigetét a turisták előtt

Vágólapra másolva!
A súlyos vízhiány miatt Capri polgármestere szombaton elrendelte a turisták körében népszerű olasz szigetre érkező idegenforgalom leállítását.
Vágólapra másolva!

Vízellátás nélkül az idegenforgalmi szezonban naponta a szigetre érkező több ezer ember számára lehetetlen biztosítani az alapvető szolgáltatásokat - indokolta a döntést Paolo Falco. A polgármester hozzáfűzte, hogy "robbanásveszélyes" az egészségügyi és higiéniai helyzet, ezért minden szükséges intézkedést megtettek, felállították a válságstábot és korlátozásokat vezettek be.

   A vészes vízhiány a szigetet a szárazföldről ellátó vízvezeték hibája miatt alakult ki.

Jelenleg a sziget nagy részén még folyik a víz, de a nyugaton fekvő Anacapri egyes részein már nem. Csak a helyi víztározókból tudnak vizet venni az ott élők, de a szárazföldről bejövő utánpótlás híján nagy a veszélye, hogy ezek gyorsan kiürülnek.

A szárazföldről a vízvezetéken érkező ivóvízszolgáltatás helyreállásáig közben tartályokkal szállítanak vizet a szigetre. Családonként 25 liter vizet tudnak biztosítani - írja a Rai News.it.

A turisták számára a polgármester szombat reggel 9 órai bejelentése után állították le a kompjegyek eladását,

 aminek következtében hatalmas sorok keletkeztek a nápolyi kikötő jegyirodái előtt, ahonnan a hajók Caprira indulnak.
 A már korábban útra kelt kompokat és szárnyashajókat rádión rendelték vissza a szárazföldre.

2010-ben lapunk is beszámolt róla, hogy belépési adót vetettek ki a turistákra az olaszországi Capri szigetén. A plusz bevételt a sziget tisztán tartására és a környezet megóvására fordították. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!