A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Felgyújtottak egy rendőrt Nantes-ban, így ünnepelte a szélsőbal a győzelmet - videó

franciaország, tüntetés, antifa, rendőrök
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
A francia szélsőbal és ultraradikális antifa a nemzetgyűlési választások második fordulója után szokásához híven tombolni, pusztítani és őrjöngeni kezdett. Nantes-ban felgyújtottak egy rendőrt. A prefektúrák határozott tiltása ellenére sok helyen megtartották a tüntetéseket, tárgyakkal, petárdákkal és Molotov-koktélokkal támadták a hatóságokat. Csak Rennes-ben 25 embert tartóztattak le a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A Valeurs actuelles című francia lap arról számolt be, hogy a választások második fordulója után több francia városban is elfajultak a tüntetések. Párizsban a Place de la République-ot és környékét megrohamozták. A Valeurs actuelles rendőrségi forrásból származó információi szerint a főváros 3. kerületében, a rue Béranger utcában dulakodás tört ki ultrajobboldali és ultrabaloldali csoportok között. 

2024 French Elections, Paris, People Gathered In Place De La République
Tüntetők Párizsban a választások második fordulója után
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Giulia Morici/NurPhoto

Két bomba robbant, de senki sem sérült meg. A Place de la République téren tartózkodó Luc Auffret újságíró által készített felvételeken látható, hogy egyesek lövedékeket dobtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak.

Az információk szerint Nantes-ban egy rendőr megsérült, Rennes-ben 25 embert tartóztattak le a hatóságok.

Nantes-ban az összecsapások során egy rendőrt az alkarján talált el egy Molotov-koktél, és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A tűzoltók a rendőrt eszméletlen állapotban evakuálták. A beszámolók szerint a tüntetés során többször is feszültté vált a helyzet. Egyének petárdákat lőttek és palackokat dobáltak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak. Négy személyt letartóztak le Nantes-ban a francia lap értesülései szerint. Rennes városában is feszültségek alakultak ki egy tüntetésen, annak ellenére, hogy a tüntetést a prefektúra korábban betiltotta.

A be nem jelentett és betiltott tüntetést követően a rendfenntartó erők 25 személyt tartóztattak le, miután Rennes város keleti rakpartjain károkat okoztak

 - áll az Ille-et-Vilaine prefektúra közleményében.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!