A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Újabb hadköteles férfi holttestére bukkantak ukrán határőrök a Tiszában

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború
Fotó: Roman PILIPEY / AFP
Vágólapra másolva!
Újabb hadköteles férfi holttestére bukkantak ukrán határőrök a Tiszában - közölte csütörtökön az ukrán határőrszolgálat a Facebookon.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a férfi Romániába akart átszökni, és eközben fulladt bele a folyóba, amelyen át el akarta hagyni Ukrajnát. A holttestet 30 méterre a folyó Ukrajnához tartozó partjától találták meg. A Tisza egy szakaszon Magyarországgal és Romániával is határfolyót képez.    

Az ukrán hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy az idei év eleje óta már tizenhatan fulladtak bele a Tiszába, miközben próbálták a túlpartot úszva elérni. Összesen eddig mintegy 40 olyan ukrán állampolgárról tudni, akik ilyen körülmények között haltak meg.

 

Ukrajna, Oroszország, háború, orosz-ukrán háború
Az Ocsi felderítő egység katonái egy Furia drónt indítanak orosz állások felé a kelet-ukrajnai donyecki területen húzódó front közelében 2024. július 1-jén
Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka 

Az Oroszországgal háborúban álló Ukrajnában a hadiállapot kihirdetése óta a 18-60 éves, hadköteles korú férfiaknak csak kivételes esetekben engedélyezik, hogy elhagyják az ország területét.

Ennek ellenére sokan próbálkoznak átjutni a zöldhatáron, mindenekelőtt a környező európai uniós tagországokba. Az ukrán védelmi tárca adatai szerint a háború kitörése óta több mint 400 ezer férfi ellen adtak ki körözést, mert figyelmen kívül hagyták a katonai behívókat.

Borítókép: Ukrán katonák kiképzésen a harkovi régióban június 28-án.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!