Számszeríjjal öltek meg három nőt az Egyesült Királyságban

Vágólapra másolva!
Hajtóvadászat indult az Egyesült Királyságban, miután három nőt meggyilkoltak Hertfordshire-ben. Az áldozatok egy BBC kommentátor felesége és két lánya volt. A rendőrség közölte, hogy elfogták a gyanúsítottat.
Vágólapra másolva!

A rendőröket kedden este 19 óra előtt hívták ki az angliai Hertfordshire-be egy ingatlanhoz, ahol

három nőt súlyos sérülésekkel találtak. Az áldozatok még a kórházba szállítás előtt a helyszínen meghaltak.

- számolt be a Guardian. Az egyik áldozat egy BBC kommentátor, John Hunt felesége volt, a másik két áldozat pedig a lányaik. Az édesanya 61 éves volt, a gyerekek 25 és 28 évesek.

A három áldozat egy BBC kommentátor családja volt. Fotó:  JUSTIN TALLIS / AFP)

A helyi rendőrség közölte, hogy nyomozást folytat a hármas gyilkosság ügyében és nagy erőkkel keresik a 26 éves Kyle Clifford néven azonosított gyanúsítottat. A rendőrség úgy véli, hogy célzott támadás volt és hogy a nyílpuska mellett valószínűleg más fegyvert is használt az elkövető. 

Cliffordot hatalmas kiterjedésű hajtóvadászat után, szerda este az észak-londoni Enfield kerületben fegyveres rendőri egységek őrizetbe vették.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsítottat sérülten találták meg és orvosi ellátásban részesítették. Sérüléseinek okát és súlyosságát a közlemény nem részletezi, de azt leszögezi, hogy az elfogás közben nem történt rendőrségi fegyverhasználat.

A rendőrség még az őrizetbe vétel előtt közölte, hogy Cliffordnál valószínűleg fegyverek vannak, és kérte, hogy ha valaki a közreadott fotó alapján felismerni véli a gyanúsítottat, ne közelítse meg, hanem a sürgősségi telefonszámon értesítse a hatóságokat.

A brit védelmi minisztérium szerdán megerősítette azokat a médiaértesüléseket, hogy Clifford 2022-ben rövid ideig a brit hadsereg katonája volt. Az 58 éves John Hunt, aki korábban a rendőrség kötelékében szolgált, két évtizede a főleg sport- és közéleti műsorokra szakosodott BBC 5 Live rádióállomás lóverseny-közvetítéseinek vezető szakkommentátora.

Számszeríj birtoklásához a jelenlegi brit törvények alapján nem szükséges fegyvertartási engedély, de ilyen fegyverekkel sem lehet közterületen tartózkodni.

Az előző, konzervatív párti brit kormány azonban már megkezdte azt a törvényi felülvizsgálatot, amelynek célja az, hogy a jövőben a számszeríjak birtoklására is kiterjesszék a lőfegyverek tartására érvényes rendkívül szigorú szabályozást.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, szintén történt késeléses bűncselekmény egy hete Münchenben, akkor konfliktus robbant ki két férfi között, és egyikük késsel támadt a másikra, majd végül fegyvert rántott és végzett áldozatával. A rendőrség szintén nagyszabású hajtóvadászatot indított az elkövető felkutatására. Egy nappal később pedig New York-ból érkezett a hír, hogy egy nyolcéves gyerek lett késelés áldozata.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről