Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Brutálisan kivégzett emberek holttestét találták meg a hatóságok Acapulco-szerte

Vágólapra másolva!
Hét holttestet találtak a hatóságok Acapulco kikötőjének különböző részein - közölte a helyi közbiztonsági szervezet titkársága vasárnap.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint három holttestet szombat este fedeztek fel egy taxi csomagtartójában. A rendőrség ugyanakkor arról számolt be, hogy másik négy holttestre vasárnap Acapulco különböző területein bukkantak.

 A hatóság azt is közölte, hogy vasárnap robbanószerkezeteket dobtak egy rendőrőrsre

- írja az El Economista.
   

"Az elmúlt órák eseményeire való tekintettel Acapulco különböző övezeteiben és kiemelt területein fokoztuk erőink bevetését, együttműködve a hadsereggel és a nemzeti gárdával" - derült ki a déli Guerrero állam közbiztonsági titkárságának közleményéből.
   

Később ugyanez az ügynökség arról számolt be, hogy 

ismeretlenek három robbanószerkezetet dobtak egy acapulcói rendőrőrsre, amelyek közül kettő felrobbant, egyet pedig a hatóságok semlegesítettek.

A Csendes-óceán partján fekvő híres tengerparti üdülőhely, Guerrero államban található, és a drogkartellek bűnözői tevékenysége által leginkább sújtott területek közé tartozik. Területén tavaly mintegy 1890 gyilkosságot jegyeztek fel. 

Május végén 6 holttestet találtak Acapulco egyik utcáján. Néhányuknak a keze össze volt kötözve. Június 17-én a kikötőváros egyik autópályáján lelőtték Salvador Villalbát, aki a június 2-én tartott választásokon lett Copala város polgármestere.
   

A kartellekkel kapcsolatos erőszakos cselekményeknek Mexikóban 2006 óta, amikor Felipe Calderón elnök katonai offenzívát indított a kábítószer-kereskedelem ellen, mintegy 450 ezer halottja és több mint százezer eltűntje van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről