A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nicolas Sarkozy: Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök

Vágólapra másolva!
Az Orbánnal régóta remek viszonyt ápoló korábbi francia államfő a Mandinernek elárulta, a békéhez vezető út első lépése, hogy helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök előbb a hét elején békemisszión vett részt Kijevben, s ott egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, majd a mai napon Moszkvába is elutazott, hogy tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A magyar miniszterelnök ukrajnai háború lezárására tett diplomáciai erőfeszítéseivel kapcsolatban a Mandiner megkereste Nicolas Sarkozy korábbi francia elnököt. A Franciaországot 2007-től 2012-ig vezető államfővel Orbán már hosszú ideje jó kapcsolatot ápol. Többek között ennek tudható be, hogy a lap információi szerint a magyar miniszterelnök egyeztetett pénteki moszkvai útjáról a korábbi francia köztársasági elnökkel.

A korábbi francia államfő elmondta:

Az orosz-ukrán háborúnak nincs katonai megoldása. Békét pusztán diplomáciai tárgyalások útján lehet elérni. A nap végén ez a felek döntése lesz. De első lépésként helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat. Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök, amikor ezen dolgozik.”

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!