Most van baj: megszerezték az Ukrajnának szállított amerikai csúcsfegyvert az oroszok

This handout photo taken on May 25, 2022 and provided by the South Korean Defence Ministry in Seoul shows a US Army Tactical Missile System (ATACMS) firing a missile from an undisclosed location on South Korea's east coast during a live-fire exercise aimed to counter North Korea’s missile test. North Korea fired a volley of missiles early on May 25, including a suspected intercontinental ballistic missile, just hours after US President Joe Biden left Asia after a trip overshadowed by Pyongyang's sabre-rattling. (Photo by Handout / South Korean Defence Ministry / AFP) / ---- EDITORS NOTE ----- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / South Korean Defence Ministry" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
ATACMS rendszer
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Orosz szakemberek egy az egyben lemásolnák a félelmetes ATACMS-t.
Vágólapra másolva!

Először mutatták be az Egyesült Államokból Ukrajnába szállított ATACMS hadműveleti-taktikai rakéták belső felépítését, nevezetesen az irányító és repüléskorrekciós rendszerét az orosz mérnökök, amelynek alkatrészeihez vélhetően a fronton jutottak hozzá – írja a RIA Novosztyi.

Katonai szakértők megjegyezték, hogy a szakértők tanulmányozhatják majd a rakéta rendszereinek működését a repülés során, valamint az irányt korrigáló képességét.

Az ATACMS egy operatív-taktikai ballisztikus rakéta, amelyet a Lockheed Martin fejlesztett ki. Több rakétavetőből, köztük az M142 HIMARS-ból is indítható.
Fotó: AFP 

Moszkva vélhetően egyszerre több dologra is kíváncsi a megszerzett információk segítségével: egyrészt vélhetően az egyik legfontosabb adat számukra az lenne, hogy a jövőben hogyan tudják nagyobb hatékonysággal semlegesíteni az ukrán ATACMS-okat, másrészt pedig 

szeretnék lemásolni az amerikai gyártmányú rakétát.

Az ATACMS egy operatív-taktikai ballisztikus rakéta, amelyet a Lockheed Martin fejlesztett ki. 

Több rakétavetőből, köztük az M142 HIMARS-ból is indítható. Tavaly októberben Vlagyimir Putyin orosz elnök végzetes hibának nevezte az amerikai döntést, hogy ilyen rakétákat szállítanak Ukrajnának. Szerinte ezek a fegyverek további fenyegetést jelentenek, de nem lesznek képesek gyökeresen megváltoztatni a helyzetet - írja a Mandiner.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!