A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rishi Sunak lemondott a Konzervatív Párt vezetői tisztségéről is

Rishisunak
London, 2024. július 5. Rishi Sunak brit miniszterelnök távozik a Konzervatív Párt londoni központjából 2024. július 5-én. Az eddigi legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt megnyerte az előző nap tartott nagy-britanniai parlamenti választásokat.
Fotó: MTI/AP/Thomas Krych
Vágólapra másolva!
A brit miniszterelnök ezt azután jelentette be, hogy pártja komoly vereséget szenvedett a parlamenti választásokon.
Vágólapra másolva!

Rishi Sunak brit miniszterelnök bejelentette, hogy lemond a Konzervatív Párt vezetői posztjáról is, miután az előző nap tartott nagy-britanniai parlamenti választásokat az eddigi legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt nyerte meg.

A brit miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozatában már bejelentette lemondását a kormányfői tisztségről és elismerte, hogy az eddigi legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt megnyerte az előző nap tartott nagy-britanniai parlamenti választásokat. Hozzátette: 

pénteken békés és rendezett kormányváltás lesz Nagy-Britanniában, és ennek alapján bízni lehet abban, hogy sikerül megőrizni az ország stabilitását.

A Munkáspárt azóta - vagyis 27 éve - most nyert először parlamenti választást ellenzéki pozícióból, és 19 éve most nyert először választást, ugyanis legutóbbi győzelmét a 2005-ös választásokon, kormányzati pozícióból aratta.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!