Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Robert Fico első nyilvános fellépésében Orbán Viktor közvetítői erőfeszítéseit méltatta

Vágólapra másolva!
Robert Fico szlovák miniszterelnök az ellene végrehajtott májusi merényletkísérlet óta első nyilvános fellépésében Orbán Viktor magyar kormányfő közvetítői erőfeszítéseit méltatta az ukrajnai konfliktusban.
Vágólapra másolva!

A Szent Cirill és Metód szláv apostolok tiszteletére a dévényi várban rendezett pénteki ünnepélyes rendezvényen Robert Fico élesen bírálta "a liberális ideológiát", és nagyra méltatta a magyar kormányfő azon erőfeszítését, hogy közvetíteni próbál az ukrajnai konfliktusban. 

Ha egészséges lennék, csatlakoztam volna hozzá

- utalt a szlovák miniszterelnök Orbán Viktor moszkvai útjára.

Nem lehet elegendő békekezdeményezés annak érdekében, hogy megakadályozzák az ukrajnai háború elmérgesedését és egy jóval szélesebb katonai konfliktussá terebélyesedését - hangsúlyozta Robert Fico. Mint mondta,

csodálattal adózik Orbán Viktornak, amiért Kijevbe és Moszkvába is elutazott, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, illetve Vlagyimir Putyin orosz államfővel is találkozzon.

Fico úgy fogalmazott, hogy a béke ugyan nem minden, de a béke nélkül minden semmis.

Ahogy az Origo beszámolt róla, Orbán Viktor példátlan békemissziót indított, miután rövid időn belül tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Az Origo arról is írt, hogy átminősítették a Fico elleni merényletet, terrortámadásként vizsgálják tovább. Mint ismert, 

az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet

A szlovák miniszterelnököt közvetlen közelről lőtte meg Juraj Cintula, aki öt lövést adott le.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről