Tinédzserek pusztítottak el több ezer állatot egy farmon

Vágólapra másolva!
Egy skóciai farmra két is betört egy négyfős tinédzserbanda, majd több növényt és felszerelést megrongáltak, valamint tönkretettek több kaptárt is, ami miatt több ezer méh pusztult el.
Vágólapra másolva!

A skóciai, Perth melletti eperfarmara először májusban törtek be, ekkor megrongáltak több mezőgazdasági felszerelést, növényeket tettek tönkre, valamint 

szétvertek két kaptárt, ami miatt kétezer méh pusztult el. 

méhek
Képünk illusztráció!
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / Silas Stein

A rendőrök ezek után, szemtanúk segítségével nyomozást indítottak az ügyben. 

Június 12-én azonban megint betörtek a farmra, ekkor megint szétvertek két kaptárt, ezzel megint több ezer méh pusztult el. 

Nem sokkal később a rendőrség elfogta a tetteseket, három 15 éves és egy 13 éves fiút. A négy tinédzser ellen rongálás miatt emeltek vádat – írja a Daily Record

Korábban sokkoló videó terjedt az interneten, amelyen látható, hogy a csúcsforgalom közepette egy hatalmas méhraj lepte el a metró bejáratát New Yorkban. Az ingázók küzdöttek, hogy feljussanak egy metrószerelvényre a csúcsforgalomban, miközben méhraj lepte el a Flushing-Main Street-i állomás bejáratát. A több száz rovartól az egyébként zöld színű korlát láthatatlan volt a fekete-sárga méhek alatt. A méhek a fejük felett is köröztek, így az utasok kénytelenek voltak a rajjal felvenni a harcot, hogy bejussanak a Flushing belvárosi állomásra. 

Áprilisban arról is írtunk, hogy szörnyektől rettegett egy kislány a szobájában, de amikor lebontották a falat, mindenki megdöbbent, mert egy egész méhkaptárat találtak ott. A méhész egy hőkamerát vitt magával, hogy átvizsgálja a falakat a hároméves kislány hálószobájában és a kamerakép úgy világított, mint egy karácsonyfa.

A méhek már tenisztornán is okoztak bonyodalmat, amikor meccs közben támadtak a sztárteniszezőkre.

Egy autóüvegezéssel foglalkozó cég alkalmazottja sokkot kapott, amikor hirtelen méhek lepték el az autót, amit épp javított. A méhek feltehetően új lakóhelyet kerestek, miután kinőtték a kaptárukat. Egy helyi méhész, Peter Down elmondta, hogy amikor a helyszínre hívták, az Autoglass alkalmazottját a furgonjában ülve találta meg sokkos állapotban. A méhek ellepték az autót, majd bejutottak a belsejébe is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!