Már az oroszoknál van az ukrán hadsereg féltve őrzött titka

Vágólapra másolva!
Az orosz haderőnek sikerült megszerezni az ukrán csodafegyvert, egy Storm Shadow rakétát sértetlen állapotban. A szakemberek jelenleg a rakéta irányító- és vezérlőrendszerének elemeit tanulmányozzák. Ezek után már nem lesz nehéz hatékony légvédelmi rendszert fejlesztenie az orosz hadiiparnak.
Vágólapra másolva!

Orosz hadmérnökök jelenleg a Storm Shadow/SCALP rakétát tanulmányozzák, és már sikerült részletesen átvizsgálniuk a fegyver irányítórendszerét – számolt be a Portfolio.

A Ria Novosztyi szerint az orosz haderőnek sikerült megszereznie egy jó állapotban lévő Storm Shadow rakétát, miután azt az elektronikus harcászati rendszerek elfogták. Egy hadmérnök név nélkül elmondta a lapnak, hogy 

a rakéta irányítórendszereinek részletes tanulmányozása után várhatóan hatékonyabb légvédelmi rendszereket lesz képes fejleszteni az orosz hadiipar.

"Jelenleg a fegyver robbanófejét és kapcsolási rajzait vizsgálják" – tette hozzá a forrás.

Andrej Szimjonov orosz tábornok szerint a Storm Shadow rakétákat azért is nehéz elfogni, mert lopakodó üzemmódban a célterülethez közel repülnek, majd irányt váltanak, és végül amerikai műholdak segítségével vezetik őket a célra - idézte a tábornokot az Unian.

A brit-svéd-francia fejlesztésű rakéták elfogása eddig komoly kihívást jelentett az orosz légvédelemnek. Ukrajna nemrég bejelentette, hogy az

orosz fekete-tengeri flotta szinte minden tengerészeti képességét kivonta a Krímről a rendszeres Storm Shadow támadások miatt. 

Ilyen rakéták semmisítették meg az orosz hadiflotta szevasztopoli parancsnokságát is - írja a Mandiner.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről