Amerika és Brüsszel is már Ukrajna felosztását tervezi?

Morning rocket attack on Kyiv Russian aggression missile strike missile attack Kyiv capital Ukraine January 02 2024 morning Russian missile attack Ukrinform NurPhoto no use Russia no use Belarus warfare conflict, Ukrajna, orosz-ukrán háború
An explosion is flashing during the morning Russian missile attack on Kyiv, the capital of Ukraine, in Kyiv, Ukraine, on January 2, 2024. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Evgen Kotenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
„Az amerikai politikusok kezdik megérteni, hogy a tűzszünet vagy a békemegállapodás megkötésének egyik legfontosabb eleme Ukrajna felosztása, amely lehetővé teszi Vlagyimir Putyin orosz elnök számára, hogy elhagyja az Oroszország által ellenőrzött területek egy részét" – írta meg a brit kiadvány alapján a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A figyelem lassan arra irányul, hogyan lehetne helyreállítani a békét Európában mondta Owen Matthews Oroszország-szakértő a Spectator TV-nek – ítra meg a Daily Express.

– mondta a szakértő, aki hozzátette, hogy Putyin a jelentések szerint az Egyesült Államoknak küldött üzeneteket a tűzszünet lehetőségéről.

– valószínűsítette Owen.

– mondta.

2024. január 3. Kijevet bombázzák az oroszok Forrás: NurPhoto via AFP/Evgen Kotenko/Ukrinform/NurPhoto/Evgen Kotenko

Mark Galeotti, egy másik Oroszország-szakértő szintén azt mondta a műsorban, hogy Putyin teljesen pragmatikus okokból törekedhet a békére.

Hozzátette: Putyinnak egyrészt tágabb célja, hogy Ukrajnát alárendelje, kivonva azt a Nyugat befolyási övezetéből.

A szakértő 2024 után viszont lát kockázatot Oroszország számára.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök következetesen arról beszélt, hogy Ukrajna addig nem hagyja abba a harcot, amíg vissza nem veszi Oroszországtól teljes területét, beleértve a Krímet is.

Ennek érdekében Kijev erősen támaszkodott a nyugati katonai és diplomáciai támogatásra a háborúban, de úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok szembemehet Zelenszkij akaratával, mivel Putyin nem mutatja az enyhülés jeleit a fronton – fogalmazott a Daily Express.

Pánik tört ki Ukrajnában, amikor tegnap megindult a hatalmas orosz támadás. Ahogy írtuk, január 5-re az oroszok visszaverték az ukránokat Donyecknél, de véres harcok voltak Belgorodban is. Oroszország győzelemre áll annak ellenére, hogy újabb fegyverek érkeznek Ukrajnába. Nem csak az ukránok szenvednek ebben a háborúban és próbálják minden lehetséges módon elerülni a besorolást, hanem sok nyugat-európai, például számtalan brit is nyomorog és már az utcára került, mert a brit kormány inkább Zelenszkijt támogatja, neki küldi a britek pénzét.