Hackertámadás érte Bejrút nemzetközi repülőterét

Vágólapra másolva!
Hackertámadás érte a bejrúti Rafík Haríri nemzetközi repülőteret vasárnap, az indulásokat és érkezéseket mutató kijelzőkön a Hezbollah libanoni síita milícia elleni üzenetek jelentek meg - közölte vasárnap Valíd Nasszer ügyvivő turisztikai miniszter, akit az NNA helyi hírügynökség idézett.
Vágólapra másolva!

Az MTI tájékoztatása szerint átmenetileg a csomagkiadás is akadozott. A megjelenített üzenetek a Hezbollah, illetve a szervezet vezetője, Haszan Naszrallah ellen irányultak. A síita milícia a gázai övezeti háború kitörése óta többször is összecsapott az izraeli hadsereggel.

- állt az egyik üzenetben, amely azzal folytatódott, hogy a Hezbollah fogja viselni a felelősséget.

Senki nevében sem harcolunk

- tették hozzá a hackerek.

Egyelőre senki sem jelentkezett a kibertámadás elkövetőjeként. A biztonsági erők jelenleg vészhelyzeti terven dolgoznak, hogy biztosítani tudják a repülőtér megszokott működését. A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A térségben egyre nagyobb aggályokat okoz, hogy a Hezbollah és az izraeli hadsereg konfliktusa elmérgesedhet a zsidó állam és Libanon határán.

A helyzet különösen azt követően éleződött ki, hogy feltételezhetően Izrael január 2-án Bejrút egyik déli elővárosában dróntámadásban megölte Száleh Arúrit, a radikális iszlamista Hamász második legmagasabb rangú vezetőjét.