Elárasztják Európát a migránsok, de Brüsszel még többet akar

Lampedusa, olaszország, migráns, illegális, embercsempész, 2023, szeptember, rendkívüli
Migrants gather outside the operational center called "Hotspot" on the Italian island of Lampedusa on September 14, 2023. The tiny Italian island of Lampedusa struggled on September 14, 2023 to cope with a surge in migrant boats from North Africa after numbers peaked at 7,000 people -- equivalent to the entire local population. (Photo by Alessandro Serranň / AFP)
Vágólapra másolva!
Brüsszel minden uniós jogszabályt megszegve veri keresztül a kötelező migránskvótát az uniós tagállamokon. Ezzel migránsgettókat hoznának létre azokban az uniós országokban, ahol a lakosság ellenzi a bevándorlók befogadását. Brüsszel elképesztő módon sürgeti a kötelező kvóta elfogadását, mégpedig azért, mert a 2015-ös migrációs válság óta az európai emberek véleménye drasztikusan megváltozott, és nem támogatják a tömeges illegális bevándorlást, és ez megjelenik a választási eredményekben is, különösen a célországokban. A migránsok közben egyre több gondot okoznak Nyugaton, és a brüsszeli bevándorláspárti elit még az európai parlamenti választás előtt kész helyzetet akar előállítani. Erre volt már példa a dél-hesseni és a svéd választáson is. Ha ez pedig nem lenne elég, közben elképesztően brutális bűncselekményeket követnek el a migránsok, akik rettegésben tartják az európai városokat. A Nemzeti Konzultációban erről is elmondhatják a magyar emberek a véleményüket, a kormány meghosszabbította egy héttel a határidőt.
Vágólapra másolva!

Brüsszel még az európai parlamenti választás előtt keresztülverné a kötelező betelepítési kvótát.

A migráció visszaszorítása helyett a kötelező kvótával azokban a tagországokban is migránsgettókat hoznának létre, ahol a lakosság ezt ellenzi, és ahol ezt eddig sikerült elkerülni.

A 2015-ös migrációs válság idején több millió ember jutott be illegálisan Nyugat-Európába. Brüsszel azóta próbálkozik a migránsok szétosztásával, vagyis, próbálja elfogadtatni a kötelező betelepítést a tagállamokkal. A magyar kormány a kezdetektől fogva ellenzi a tervet, azt mondják, Brüsszel migránsgettókat akar létrehozni Magyarországon.

Nem működik a menekültügyi rendszer

Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója még tavaly decemberi írásában arra hívta fel a figyelmet, hogy azt mindenki tudja, hogy a jelenlegi »menekültügyi« és migrációs rendszer nem működik, és az is borítékolható, hogy az új sem fog. Kiszelly szerint

A szakértő leszögezte azt is, hogy

a migráció menedzselése helyett inkább olyan szabályokra lenne szükség, amelyek egyértelművé teszik, hogy Európa nem kér az újkori népvándorlásból.

Migránsok az olaszországi Lampedusán Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Valeria Ferraro

Elárasztják a migránsok Európát

A nyugat-európaiak EP-választás előtti hitegetését szolgálja az év elején elfogadásra váró kötelező betelepítési kvótáról szóló uniós jogszabály, amiről mindenki tudja, hogy nem képes érdemben csökkenteni az illegális migrációt, mégis ezt állítják róla.

Tavaly 300 000 migráns érkezett az EU-ba, akik közül kb. 200 000 ment Németországba.

A front- és célországok polgárait azzal áltatják, hogy eztán majd az "EU-n kívül" bírálják el a menekültkérelmeket, ám eddig csak Albánia "jelentkezett" évi 30 000 Olaszországba érkező migráns átmeneti befogadására. Ez csak első hallásra hangzik jól: tavaly 156 000 migráns ért partot Itáliában, Róma a kérelmek alig húsz százalékát fogadja el (főként jemeniekét és közép-afrikaiakét), a többieket "haza" kéne toloncolni. Az illegálisan az EU területére lépő migránsok fő célja továbbra is Németország, ahol a határellenőrzések ellenére csak 2023 októberében 34 000 kérelmet adtak be – szögezte le a Mozgástér blogon megjelent cikkében a portál szakértője.

Tavaly Brüsszelben lövöldözött egy migráns Forrás: Belga via AFP/Hatim Kaghat

Gyilkosságok, lefejezések és robbantások

Tavaly november közepén újabb migráns terrortámadás történt Európában: Brüsszelben lőtt le három embert egy tunéziai bevándorló, aki korábban menedékjogot kért. Ketten meghaltak, a harmadikat életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az áldozatok svédek, és a terrorista szándékosan vadászott rájuk a belga-svéd Eb-selejtező előtt. Svédországban gyakorlatilag migránsbandák vették át az utcák ellenőrzését, nemrég a rendőrség megpróbált ellenük fellépni, és már a hadsereg bevetését is fontolóra vették.

Lefejezések, késelések, gyújtogatások és a szervezett bűnözés kiépítése – ezekkel lehet a legjobban jellemezni azt a folyamatot, amit az illegális migránsok tömeges beáramlása okoz Európában.

Mára már mindennaposak a gyilkosságok Franciaországban, Olaszországban és Németországban is. Brüsszel ennek ellenére még több illegális bevándorlót osztana szét az uniós országokban.

Csoportos nemi erőszak történt Berlinben

Miközben Brüsszel tovább erőlteti a betelepítési kvótát, egyre több nő, gyermek és idős retteghet Európa-szerte. Január 18-án hárman állnak bíróság elé a berlini Görlitzer parkban történt csoportos nemi erőszak ügyében. Különösen súlyos nemi erőszakkal, súlyos testi sértéssel és különösen súlyos rablással vádolják a 21 éves szomáliai Osman B.-t, a 22 éves guineai Boubacar B.-t és a 22 éves bissau-guineai Mountaga D.-t. A Ripost szerint az ügyész számára a dolog egyértelmű. Június 27-én egy 27 éves nő, két gyermek édesanyja és férje – mindketten grúzok – hajnali 5 óra körül kint voltak a parkban. Állítólag több migráns vette körül őket, ketten botokkal ütlegelték a férfit, 1200 eurót loptak el tőle, majd rátámadtak a nőre.

A bűncselekmény elkövetőinek spermanyomát megtalálták az áldozat testén, ruházatán.

Afrikai migránsok partra szállnak a Kanári-szigeteken, amelyre egy év alatt több mint hatezer bevándorló érkezett Forrás: AFP

Az egyik vádlott, Osman B. 2016 óta tartózkodik Németországban, ez idő alatt tíz különböző név alatt kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, erőszakos cselekmények, rablás és lopás miatt indult ellene eljárás. Boubacar B. 2017 óta tartózkodik Németországban, négy álnévvel és lejárt tartózkodási engedéllyel. Kilencszer szerepel a neve a rendőrség központi nyilvántartásában. Állítólag rendszeresen fogyasztott marihuánát és kokaint, többször elítélték kábítószer-kereskedelemért. Mountaga D. pedig erőszakos bűncselekményekkel és kábítószer-csempészettel hívta fel magára a hatóságok figyelmét. A tárgyalással kapcsolatos probléma, hogy a sértett időközben hazatért Grúziába. Ha nem jön Berlinbe tanúskodni, videós meghallgatására Németország tbiliszi nagykövetségén kerülhet sor.

Migránsok lőtték szét petárdákkal szilveszter éjjel Berlint

2023 szilveszterén például, de előtte is évek óta mindig csinálnak valamilyen felfordulást a migránsok. Legutóbb Berlinben

A MIGRÁNSOK AZ EMBEREK KÖZÖTT, AZOKAT MEGCÉLOZVA PETÁRDÁZTAK, ÉS HASZNÁLTAK TŰZIJÁTÉKOKAT, NEM TÖRŐDVE MÁSOK TESTI ÉPSÉGÉVEL.

Arról, mennyire szörnyű és kritikus a helyzet Európában, bővebben ITT olvashat!

Sok nyugat-európai költözik Magyarországra a migránsveszély elől

– mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a Szerbiába induló újabb magyar rendőri kontingens búcsúztatásán. Rétvári Bence beszámolt arról, hogy a migrációs válság 2015-ös kezdete óta érezhető mértékben emelkedett azok száma, akik a Nyugat-Európában kialakult közállapotok miatt, illetve biztonságuk érdekében Magyarországra települnek át.

– részletezte, majd hozzátette:

Magyarországra ugyan fokozott veszélyt jelent az illegális bevándorlás, de itt nem fordulnak elő olyan, a migránsokhoz köthető erőszakos tömegjelenetek, zavargások, amelyek számos nyugat-európai nagyvárosra jellemzők, főképp szilveszter idején.

Egyre többen akarnak Európába jönni Forrás: Getty Images/Adam Berry

Komoly és nehéz feladat hárul a magyar rendőrökre

A Szerbiába induló egységre fontos és egyre nehezebb feladat hárul, hiszen az ottani, illetve az osztrák társszervekkel együttműködve védik a fokozódó migrációs nyomástól Magyarországot és az Európai Uniót. Rétvári Bence kitért arra is:

sokan vannak, akik nem az illegális bevándorlás megfékezésében, hanem a szervezésében érdekeltek, ezért fogadták el Brüsszelben a migrációs paktumot, amely különféle kvóták alapján osztja szét a migránsokat az Unió tagállamai között, akár a korábbi megállapodások figyelmen kívül hagyásával.

Rétvári Bence szerint a júniusi európai parlamenti választásokon a korábbiaknál lényegesen többen szavaznak majd azokra a politikai erőkre, amelyek ellenzik a bevándorlást. Kijelentette: a magyarok már több alkalommal egyértelműen elutasították a migrációt, erre pedig jelenleg is lehetőséget teremt az újabb Nemzeti Konzultáció, amelyen január 17-ig lehet részt venni.