Itt van Kim Dzsong-un újabb őrült terve: észak-koreai támadás jöhet

Horizontal
People watch a television screen showing a news broadcast with file footage of a North Korean missile test, at a railway station in Seoul on July 12, 2023. North Korea has fired a suspected long-range ballistic missile, the South Korean military said July 12, days after Pyongyang threatened to down US spy planes that violated its airspace. (Photo by Jung Yeon-je / AFP)
Vágólapra másolva!
Észak-Korea folytathatja a pszichológiai hadviselést Dél-Korea ellen az áprilisi általános választások előtt - közölte egy magas rangú szöuli tisztviselő szerdán.
Vágólapra másolva!

Dél-Korea intézkedéseket fog tenni az Észak-Korea által elkövetett kibertámadások és álhírek terjesztése ellen - mondta Mun Szünghjon, a dél-koreai országegyesítési minisztérium miniszterhelyettese.

A figyelmeztetés három nappal azután érkezett, hogy Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húga azt állította, hogy január 5-én megtévesztő hadműveletet hajtottak végre a part menti tüzérség hangját szimuláló robbantásokkal, hogy teszteljék a dél-koreai hadsereg éberségét.

Észak-Korea a 2016-os és a 2020-as dél-koreai parlamenti választásokat megelőzően is provokációkat hajtott végre, nukleáris kísérletet végzett és nagy hatótávolságú rakétákat is kilőtt.