Legalább 33-an meghaltak a kolumbiai földcsuszamlások miatt - videó

Vágólapra másolva!
Legalább 33 halálos áldozatot követelt a Kolumbia északnyugati részén bekövetkezett földcsuszamlás. A halottak között sok gyerek is van. Tizenkilenc másik személy megsérült, a mentési munkálatok jelenleg is folynak.
Vágólapra másolva!

A földcsuszamlások lezárták a Medellín és Quibdo városokat összekötő utat, ezért az emberek otthagyták autóikat. Ekkor újabb földcsuszamlás történt, amely maga alá temette a járművek egy részét.

A földcsuszamlás Carmen de Atrato település közelében történt.

Legalább 60 ember keresett menedéket és egy kereszteződés közelében lévő házba zsúfolódtak. A házban nők és kisgyermekek voltak.

Nem sokkal később a földcsuszamlás másodpercek alatt elsöpörte a házat és a közeli autókat is.

Francia Márquez Mina alelnök az X-en közzétett bejegyzésében azt mondta, hogy a segélyszervezetek, a helyi hatóságok, a rendőrség és a hadsereg is bevetésre került a Choco tartományban zajló mentési munkálatok támogatására.

A tragédia megrázta a dél-amerikai országot, sokan fejezték ki megdöbbenésüket és részvétüket.

A Csendes-óceánnal határos Choco tartományban található területet pénteken és szombaton jelentős esőzések sújtották - írta a BBC.

A közösségi médiában és a televíziós csatornákon közzétett képeken sár által betemetett autók voltak láthatók.

Bár Kolumbia jelenleg aszályos időszakon megy keresztül, a meteorológiai intézet korábban már figyelmeztetett a heves esőzésekre az Amazonas esőerdővel határos területeken.

Fél éve is hasonló tragédia történt

A heves esőzések legutóbb nyáron okoztak földcsuszamlást Kolumbia délkeleti részén. Akkor 26 halálos áldozatot követelt a természeti katasztrófa.