Itt van Amerika legújabb utasítása, ezt kell tenniük az ukránoknak

Military mobility of Ukrainian soldiers in Donetsk Oblast Russia –Ukraine conflict,Conflict,Donetsk Oblast,drone,front l Horizontal, Ukrajna, orosz-ukrán háború
DONETSK OBLAST, UKRAINE - JANUARY 12: Ukrainian soldiers launch a long range drone near the Bakhmut frontline, in Donetsk Oblast, Ukraine on January 12, 2024. Drone warfare has become increasingly important as the war entered into a stalemate and both sides are heavily fortified. Ignacio Marin / Anadolu (Photo by Ignacio Marin / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai külügyminiszter arról beszélt szerdán Davosban a Világgazdasági Fórumon, hogy karrierje során még soha nem szembesült ilyen sok globális kihívással, mint ma. A davosi panelbeszélgetésen Blinken kérdésre válaszolva azt mondta: nem gondolja, hogy Ukrajna és Oroszország között a közeljövőben tűzszünet körvonalazódna - vagyis gyakorlatilag burkoltan utasítást adott az ukránoknak. Igaz, hozzátette, hogy az Egyesült Államok erre a lehetőségre mindig nyitott. A csaknem két éve tartó háború utáni újjáépítést illetően Blinken úgy fogalmazott, hogy cinikusan azt mondta, a magánszektor már kezdi felmérni a helyzetet az országban, és a folyamat "megy a maga útján".
Vágólapra másolva!

Antony Blinken szerint számos konfliktus rendezésében számítanak ma az Egyesült Államok partnerségére, a Közel-Keleten lényegében az összes ország kéri, hogy az amerikaiak legyenek jelen a tárgyalóasztalnál a Gázai övezeti háború lezárása ügyében. Ezen kívül máshol is igényt tartanak az Egyesült Államok együttműködésére, de szinte nem létezik olyan probléma, amelyet Washington elszigetelten képes lenne megoldani - jelentette ki az amerikai külügyminiszter.

A gázai helyzetről szólva Blinken "felzaklatónak" nevezte a konfliktust, és hangsúlyozta, hogy a válság megoldásához egy olyan palesztin államot kellene létrehozni, amely

A davosi panelbeszélgetésen Blinken kérdésre válaszolva azt mondta:

nem gondolja, hogy Ukrajna és Oroszország között a közeljövőben tűzszünet körvonalazódna, de hozzátette, hogy az Egyesült Államok erre a lehetőségre mindig nyitott.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter pódiumbeszélgetésen vesz részt a Világgazdasági Fórum 54. találkozóján Davosban 2024. január 17-én. Forrás: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

A csaknem két éve tartó háború utáni újjáépítést illetően Blinken úgy fogalmazott, hogy a magánszektor már kezdi felmérni a helyzetet az országban, és a folyamat "megy a maga útján".

Kínával kapcsolatban az amerikai külügyminiszter azt mondta, hogy az Egyesült Államok üzleti ügyekben "nagyon közvetlen és világos" kapcsolatot tart fenn Pekinggel, és a nézeteltérések mellett megvannak a terei az együttműködésnek is a két ország között.