Itt vannak az újabb részletek a magyarok csádi látogatásáról

Vágólapra másolva!
A csádi sajtó is részletesen beszámolt az országba látogató magyar delegáció tárgyalásairól. A természeti erőforrásokban - olajban és aranyban - gazdag Csád vonzó lehetőségeket kínál a magyar befektetők számára, és Magyarország a maga részéről olyan ágazatokban, mint a mezőgazdaság, a technológia és a megújuló energia, olyan szakértelemmel rendelkezik, amely Csád fejlődésének javára válhat - számoltak be a tárgyalás részleteiről. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly decemberben tárgyalt az országban, míg most Azbej Tristan és Máthé László Eduárd találkozott a csádi külügyminiszterrel.
Vágólapra másolva!

Január 12-én Mahamat Saleh Annadif csádi külügyminiszter audiencián fogadta az országba látogató Azbej Tristan magyar külügyi és külgazdasági államtitkárt és Máthé László Eduárdot. A két delegáció közötti megbeszélések középpontjában a Csád és Magyarország közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködés erősítésének lehetőségei álltak. A két miniszter megvitatta a kereskedelem fejlesztésének és a kétoldalú befektetések ösztönzésének lehetőségeit. Megvizsgálták az együttműködés lehetséges területeit, mint például a mezőgazdaság, az energia, az infrastruktúra és a turizmus – számolt be a látogatásról az alwihdainfo.com.

Azbej Tristan és Máthé László Eduárd is tárgyalt a csádi külügyminiszterrel Forrás: Origo

Ez a találkozó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly decemberi csádi látogatását követte, amely több megállapodás aláírásához vezetett N'Djamena és Budapest között.

A csádi diplomácia vezetője is hamarosan Magyarországra látogat.

Megjegyzendő, hogy a gazdasági és kereskedelmi együttműködés Csád és Magyarország között egyre nagyobb jelentőséggel bír. A két ország a közelmúltban kifejezte érdeklődését, hogy megerősítse kapcsolatait ezen a területen. A cél a kereskedelem, a kölcsönös befektetések és a két nemzet gazdasági fejlődésének elősegítése.

Olaj és arany

A természeti erőforrásokban - olajban és aranyban - gazdag Csád vonzó lehetőségeket kínál a magyar befektetők számára. Magyarország a maga részéről olyan ágazatokban, mint a mezőgazdaság, a technológia és a megújuló energia, olyan szakértelemmel rendelkezik, amely Csád fejlődésének javára válhat – olvasható a cikkben. Ez az együttműködési szándék a két ország számára kölcsönösen előnyös partnerség része. Alapvető fontosságú, hogy ezt a megközelítést szilárd kétoldalú megállapodások támogassák, hogy olyan jogi keretet biztosítsanak, amely elősegíti a fenntartható gazdasági cseréket.

Az előbbi látogatásról beszámolt a tchadactu.com oldal is. Ott többek között azt írták, hogy a két delegáció közötti megbeszélések középpontjában a Csád és Magyarország közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködés megerősítésének lehetőségei álltak. Megvizsgálták az együttműködés lehetséges területeit, mint például a mezőgazdaság, az energia, az infrastruktúra és a turizmus.

Magyarország és Európa érdeke is a stabil Száhel-öv! - írta korábban Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán a térségben Máthé László Eduárddal, a szubszaharai térségben megvalósuló magyar összkormányzati tevékenységek külpolitikai összehangolásáért felelős miniszteri biztossal tett kétnapos látogatásáról.