Donald Trump sokkal népszerűbb Bidennél

TRUMP, Donald
Des Moines, 2023. augusztus 13. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök (j) integet kampányrendezvényén az Iowa állambeli Des Moinesben 2023. augusztus 13-án. Az amerikai elnökválasztást 2024 őszén tartják. MTI/EPA/Alex Wroblewski
Vágólapra másolva!
Egy friss közvélemény-kutatás szerint Donald Trump 11 ponttal megelőzi a jelenlegi elnököt, Joe Bident a bizonytalan szavazók körében. Bár még messze van a választás, az új adatok bizakodásra adhatnak okot a republikánusok legesélyesebb elnökjelöltjének, ugyanis korábban jóval szorosabb volt a kettejük közti verseny a bizonytalan szavazók körében – írta a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Bár az összes szavazó körében még mindig szoros a verseny Trump és Biden között, a bizonytalanok körében jelenleg a volt elnök határozottan népszerűbb.

A FELMÉRÉS EREDMÉNYEI SZERINT DONALD TRUMP 46 SZÁZALÉKOS TÁMOGATOTTSÁGOT ÉLVEZ, MÍG JOE BIDEN 35 SZÁZALÉKON ÁLL.

Donald Trump volt amerikai elnök (j) integet kampányrendezvényén az Iowa állambeli Des Moinesben 2023. augusztus 13-án. Az amerikai elnökválasztást 2024 őszén tartják Forrás: MTI/EPA/Alex Wroblewski

TRUMP AZ ÖSSZES SZAVAZÓ KÖRÉBEN JELENLEG NÉGY PONTTAL (46-42 SZÁZALÉK) VEZET A JELENLEGI ELNÖKKEL SZEMBEN.

Trump a férfiak körében is nagyobb támogatottságot élvez

Mintegy 56 százalék választotta a volt elnököt a Bident választó 38 százalékkal szemben. Ezzel szemben a nők körében Biden 10 pontos előnyre tett szert: 46 százalék választotta őt a Trumpot választó 36 százalékkal szemben.

Az ősz folyamán Howie Carr, amerikai jobboldali kommentátor beszélt arról a Breitbartnak, hogy eljutottunk egy pontra, ahonnan már megállíthatatlannak tűnik Donald Trump újraválasztási kampánya.