Itt van Joe Biden bejelentése, amely újabb háborút robbanthat ki

Joe, Biden, Németország,  Ramstein, légibázis,  2023.10.18.,
US President Joe Biden speaks to the press aboard Air Force One during a refueling stop at Ramstein Air Base on October 18, 2023 as he returns from a visit to Israel. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb amerikai hajót vettek célba a jemeni húszi lázadók, Joe Biden elismerte, hogy hatástalanok voltak a légicsapások - írta meg a Bloomberg. A Portfolio szemléje szerint a közelmúltban a jemeni húszi fegyveresek célba vettek egy amerikai vállalat tulajdonában lévő kereskedelmi hajót.
Vágólapra másolva!

Az incidenssel párhuzamosan Joe Biden amerikai elnök elismerte, hogy

az amerikai légicsapások korlátozott hatékonysággal képesek elrettenteni az ilyen akcióktól a szeparatistákat.

A Portfolio szerint az amerikai központi parancsnokság (CENTCOM) által kiadott közlemény szerint, amelyet az X közösségi médiaplatformon osztottak meg, a húszi erők két hajó elleni ballisztikus rakétát lőttek ki a Chem Ranger nevű hajóra. A görög tulajdonban álló jármű az elmúlt napokban a harmadik volt, amelyet megpróbáltak kilőni a lázadók.

A CENTCOM jelentése szerint a két rakéta a hajó közelében vízbe csapódott, a Chem Ranger nem szenvedett károkat. Biden elnök kegyetlen őszinteséggel nyilatkozott a húszik ellen indított nyugati támadásokról:

- jelentette ki, jelezve, hogy a katonai erőfeszítések jelenleg eredménytelenek.