Itt van Fehéroroszország rémisztő bejelentése

6323387 03.09.2020 Belarusian President Alexander Lukashenko attends a meeting with Russian Prime Minister Mikhail Mishustin at the Independence Palace in Minsk, Belarus. Mishustin arrived on September 3 for a working visit to the Belarusian capital to ho
Alekszandr Lukasenko, fehérorosz államfő.
Vágólapra másolva!
Fehéroroszország a szövetségesei elleni támadást az új katonai doktrína értelmében úgy fogja értékelni, mint saját területe elleni agressziót - jelentette ki vasárnap Arcjom Butorin, a fehérorosz vezérkar információs-elemző részlegének vezetője az SZTV helyi hírtelevízió műsorában.
Vágólapra másolva!

"Bármely velünk szövetséges állam elleni támadást a Fehérorosz Köztársaság elleni támadásnak fogunk minősíteni" - ismertette a vezérkari illetékes.

Butorin szerint az új katonai doktrínában külön fejezetben foglalják össze a szövetségesekkel, ideértve a nemzetközi szervezetek keretében kötött és ratifikált nemzetközi megállapodásokból fakadó rendelkezéseket.

Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő Forrás: AFP/Sputnik/Alexander Astafyev

- tette hozzá.

Butorin közölte, hogy ebben a fejezetben rögzítik majd alapjait annak is, hogy Fehéroroszország miként viszonyul a biztonsági kérdésekkel foglalkozó nemzetközi szervezetek - így az ENSZ vagy a több szovjet utódállamot tömörítő Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) - égisze alatt végzett békefenntartó tevékenységhez.