Késsel és baltával felfegyverkezett iráni menedékkérő tartotta fogva az utasokat egy svájci vonaton

Essert-sous-Champvent, 2024. február 9. Vaud kanton rendőrsége egy személyvonatnál a Berntől mintegy 65 kilométerre, nyugatra fekvő Essert-sous-Champvent megállóhelyen, ahol egy iráni menedékkérő közel négy órán át túszként tartotta fogva a regionális járat tizennégy utasát és a mozdonyvezetőt 2024. február 8-án este. A rendőrség agyonlőtte a késsel és baltával felfegyverzett, 32 éves férfit. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron
Vágólapra másolva!
Késsel és baltával felfegyverkezve közel négy órán át túszként tartott fogva egy férfi csütörtök este Svájc egyik regionális vonatán 14 utast és egy mozdonyvezetőt, mielőtt a rendőrség agyonlőtte.
Vágólapra másolva!

Eric Kaltenrieder főügyész sajtótájékoztatón elmondta, hogy a - helyi idő szerint - 22 óra 15 perckor végrehajtott rendőri akciót követően az utasok sértetlenül elhagyhatták a vonatot.

A gyanúsított egy 32 éves iráni állampolgárságú menedékkérő volt.

Az indíték egyelőre tisztázatlan.

A Today Online szerint az utasok a svájci fővárostól, Berntől mintegy 65 kilométerre nyugatra fekvő Essert-sous-Champvent megállóhelyen megállt vonatról riasztották a rendőrséget.

Egy iráni menedékkérő közel négy órán át túszként tartotta fogva a regionális járat tizennégy utasát és a mozdonyvezetőt Forrás: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

A rendőrség közlése szerint a vonat ajtajai zárva voltak. Több mint 60 rendőr vette körül a szerelvényt.

A túszejtővel tolmács segítségével - részben WhatsApp alkalmazáson keresztül - vették fel a kapcsolatot.

Az elkövető amikor rövid időre eltávolodott a túszoktól a rendőrség robbanóanyaggal elterelte a figyelmét. A túszejtő ezután baltával támadt egy rendőrre, ő azonban agyonlőtte a támadót - írja a Le Monde.