Csodával határos módon túlélte egy kislány a Fülöp-szigeteki földcsuszamlást - videó

Maco, 2024. február 7. A Fülöp-szigeteki Tűzvédelmi Hivatal (BFP) által közreadott képen mentőalakulatok tagjai kutatnak túlélők után a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Davao de Oro tartomány Maco nevű bányászvárosában történt földcsuszamlás után 2024. február 7-én. A sárlavina több mint 80 embert temetett maga alá, közülük eddig 45 túlélőt sikerült megtalálniuk a mentésen dolgozóknak. MTI/EPA/BFP
Vágólapra másolva!
Túlélő gyermeket mentettek ki pénteken, csaknem 60 órával a Fülöp-szigeteki Masara bányászfalura zúdult, és legalább 11 ember halálát okozó földcsuszamlás után a mentők.
Vágólapra másolva!

A kislányt puszta kézzel és ásókkal szabadították ki a törmelékek alól a Macóhoz tartozó Masara faluban a túlélők után kutatók - mondta el az AFP-nek a tartomány katasztrófavédelmi illetékese.

Mentőalakulatok tagjai kutatnak túlélők után a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Davao de Oro tartomány Maco nevű bányászvárosában történt földcsuszamlás után Forrás: MTI/EPA/BFP/-

A kislányt orvosi vizsgálatra vitték. Látható sérülései nem voltak.

A kedd éjszaka történt földcsuszamlás házakat temetett maga alá és három buszt is elsodort, amelyekkel az aranybányában dolgozókat szállították munkába.

A természeti katasztrófának legalább 11 halálos áldozata volt,

és több mint száz ember szerepel az eltűntek között. A túlélők után kutató mentők versenyt futnak az idővel, hogy még valakit élve találjanak a sárban.

A tartományban január vége óta heves esőzések okoznak áradásokat és földcsuszamlásokat. A Fülöp-szigeteki kormány adatai szerint a természeti katasztrófa, amelynek már több mint 20 halálos áldozata volt, mintegy 800 ezer embert érintett a térségben.