Egyre véresebb harcok az atomerőmű körül

háború, ukrán válság 2022, ukrajna, orosz-ukrán, orosz, konfliktus, Harkov, rakétavető, jármű, rakéta, Harkov
KHARKIV, UKRAINE - AUGUST 12: Ukrainian serviceman prepare and fire a GRAD multiple launch rocket system towards Russian positions in Kharkiv Oblast, Ukraine on August 12, 2022. Wolfgang Schwan / Anadolu Agency (Photo by Wolfgang Schwan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 172. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
07:59
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT TALÁLJA!

08:11
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Részeg ukrán diplomaták balesete Bécsben

Egy ukrán katonai attasé autója belerohant egy autóba, amelyben négy német turista utazott - számolt be az osztrák média. Az egyik ukrán diplomata megtagadta az alkoholszondás tesztet. Sérültekről egyelőre nincs információ.

08:16
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán előrenyomulás északon és délen

Az ukrán erők északon némi térnyerést könyvelhettek el a visszafoglalt területeken, beleértve a Harkov melletti területeket is - közölte az amerikai védelmi minisztérium egyik magas rangú tisztviselője.

Herszon városában az ukrán erők továbbra is keményen nyomulnak az oroszokkal szemben - mondta a tisztviselő. Például az oroszok által használt hidakat rongálták meg.

08:37
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 19 ezer menekülő érkezett tegnap Ukrajnából

Magyarországra tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 8067, a román-magyar határszakaszon belépők közül 11 344 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Az ukrajnai háború elől szintén tegnap 420 ember, köztük 139 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

08:51
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Hatalmas Z betű került egy orosz épület falára - fotó

Az oroszországi Iszevszkben történt az eset. "Fasiszták" - írták hozzá az aktivisták.

09:12
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Két orosz lőszerraktárt robbantottak fel Dél-Ukrajnában

Az ukránok emellett 15 orosz katonával végeztek, valamint kilőttek egy T-72-es tankot is tegnap - jelentette az ukrán hadsereg déli főparancsnoksága.

09:19
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij kijelölte, kiket kell likvidálni - videó

Célpontban azok az orosz katonák, akik az elfoglalt atomerőművet lövik, vagy bázisként használják, hogy onnan lőjenek - közölte Volodimir Zelenszkij elnök.

10:29
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

A dnyipropetrovszki régiót lőtték az oroszok

Rakétavetőkkel támadták a régiót az oroszok, a lövedékek Marhanets községbe csapódtak, ahol egy 69 éves férfi sérült meg, kórházba került. Több épület és villanyvezeték megrongálódott – számolt be a régió kormányzója.

10:45
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb gabonahajó indul Ukrajnából

A mostani búzát szállít, az ukrán Pivdeny kikötőből indul, és Afrika felé tart majd – jelentette az ENSZ egyik tisztviselője.

11:39
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Kissinger: Ukrajnát a NATO tagjaként kell kezelni

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter egy interjúban beszélt arról, hogy az ukrajnai orosz beavatkozás után Ukrajnát a NATO tagjaként kell kezelni.

12:04
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Lezárnák a Balti-tengert az orosz hadihajók elől

A Balti-tenger a NATO belső tengerévé válhat – mondta Hanno Pevkur észt védelmi miniszter egy interjúban. Észtország és Finnország megállapodott abban, hogy egyesítik partvédelmi rendszerüket, ami lezárná a Balti-tengerhez való hozzáférést az orosz hadihajók előtt.

12:36
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Evakuálják a lakosságot a herszoni régióból

A Zaporizzsjára érkező evakuáltak akár 40 százaléka a megszállt Herszon területről érkezik – mondta Oleksandr Starukh zaporizzsjai kormányzó. Az evakuációban önkéntesek segítenek, a maradék lakosságot autókkal szállítják – mondta Starukh.

13:06
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz csapás a harkovi régióban, három civil megsebesült

A mai támadás Zmivszka települést érte, három civil, köztük két nő és egy férfi, könnyebb sérüléseket szenvedett – jelentette Oleg Szinyehubov kormányzó.

13:47
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Lelőttek az ukránok két orosz helikoptert

Az ukrán hadsereg ma jelentette, hogy tegnap és a mai napon megsemmisítettek két orosz Ka-52 "Alligator" típusú, minden időjárási körülmények között bevethető harci helikoptert.

14:16
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Egymást vádolják az oroszok és az ukránok a zaporizzsjai erőmű támadásával

Orosz provokációról írt Energodar város ukrán vezetője, egyben felszólította a lakosságot, hogy lehetőleg ne menjenek ki az utcára.

A megszállt zaporizzsjai területek Moszkva-barát tisztviselői azonban az ukrán erőket tették felelőssé a lövésekért. Vlagyimir Rogov, a Moszkva által beiktatott adminisztráció egyik tagja azt mondta: Energodart és a zaporizzsjai atomerőművet ismét Zelenszkij ukrán elnök fegyveresei lőtték.

A rakéták a Dnyipro folyó partján és az erőműben található területekre hullottak - mondta Rogov, anélkül hogy áldozatokról vagy károkról számolt volna be. (The Guardian)

14:41
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok szerint még az övék Pisky

A tegnapi orosz bejelentést cáfolva, az ukránok azt állítják, hogy a falut nem foglalták el az oroszok, jelenleg heves harcok dúlnak, de még az övék. Az orosz védelmi minisztérium szombaton azt állította, megszerezték a teljes kontrollt a Donyeck közeli település felett.

15:05
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszországba vihették az ukrán Azov-ezred parancsnokát

Az Azov-ezred eltűnt parancsnokát felesége szerint Oroszországba vitték. Kateryna Prokopenko elmondta, hogy az orosz médiából értesült arról, hogy a moszkvai hadsereg Oroszországba vitte férjét, Denyisz Prokopenkót.

15:38
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Szíriához közel az elsőként elindult ukrán gabonaszállító hajó

Az ENSZ által közvetített megállapodás értelmében Ukrajnából induló első hajó vasárnap megközelítette a szíriai Tartúsz kikötőjét - közölte két hajózási forrás a Reuters hírügynökséggel.

A Razoni augusztus 1-jén indult útnak az ukrajnai Odessza kikötőjéből. A rakomány Libanonba tartott volna, de az ukrán nagykövetség szerint az eredeti vevő visszautasította a 26 ezer tonna kukorica átvételét, és a hajó ezután Törökországba indult.

16:40
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Lengyelország megtagadná az orosz vízumokat

Lengyelország támogatja az orosz állampolgárok vízumkorlátozását uniós szinten – mondta Piotr Wawrzyk lengyel külügyminiszter-helyettes. Lengyelország néhány hónapja leállította a turistavízumok kiadását a legtöbb orosz állampolgár számára.

Litvánia, Lettország, Észtország, Csehország és Szlovákia is támogatja az oroszok számára a turistavízumok betiltását. Németország, Franciaország és Hollandia azonban ellenzi a javaslatot - mondta Wawrzyk.

18:08
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

A Saudi Aramco a háború egyik nagy nyertese

Az idei második negyedévben az egy évvel korábbi 95,47 milliárd rialhoz képest 90 százalékkal, 181,64 milliárd rialra (48,39 milliárd dollár) nőtt a cég nettó nyeresége - írja a Mandiner.

A Saudi Aramco, a szinte teljes egészében szaúd-arábiai állami tulajdonban lévő olaj- és gázipari vállalat, vasárnap közölte, hogy az idei második negyedévben az egy évvel korábbi 95,47 milliárd rialhoz képest 90 százalékkal 181,64 milliárd rialra (48,39 milliárd dollár) nőtt a nettó nyeresége.

Elemzők 46,2 milliárd dolláros nettó nyereséget vártak.

Az Aramco jelentése szerint a negyedéves eredmény rekordnak számít; 18,8 milliárd dollárt különít el a cég az osztalékalapba.

Az Aramco részvényeinek 5 százalékát 2019-ben vezették be a szaúdi tőzsdére.

Az Aramco elsősorban a magasabb nyersolajáraknak, az értékesített mennyiség növekedésének és a megemelkedett finomítói árrésnek tulajdonítja nyeresége nagymértékű növekedését.

19:28
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Félelmetes fegyvereket kapnak az orosz katonák

Az orosz hadsereg már ebben az évben megkapja a legújabb PPK-20 géppisztolyokat és a Chukavin mesterlövészpuskákat (SHF) - ezt augusztus 14-én, vasárnap jelentette be a Kalasnyikov konszern elnöke, Alan Lusnyikov.

"A PPK-20 géppisztoly még ebben az évben az orosz csapatokhoz kerül. Úgy gondoljuk, hogy ez lesz a világ legjobb géppisztolya a következő évtizedekben"- mondta Lushnikov az újságíróknak.

A 9 mm-es Kalasnyikov PPK-20 géppisztolyt a Vityaz-SN géppisztoly alapján fejlesztették ki, de ahhoz képest a súlya jóval kisebb (2,7kg) - írja az iz.ru.

22:16
augusztus 14, 2022
Vágólapra másolva!

Támadást indítottak az ukránok

Az ukrán hadsereg csapást mért a Wagner katonai magáncég egyik popasznai bázisára - közölte Jurij Kotenok parancsnok a Telegram-csatornáján.

Kotenok arról is beszámolt, hogy a csapást valószínűleg egy HIMARS rakétarendszer hajtotta végre.

Az orosz források szerint vannak halottak és sebesültek, de számukat nem pontosították - írja a lenta.ru.

06:19
augusztus 15, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Driss tudósításunkat ITT TALÁLJA.